marika Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam!!! Poszukuję przepisów na dania jednogarnkowe nadające się do podania na imieninach czy urodzinach typu Bogracz, fasolka po bretońsku, bigos itp. Bardzo preoszę o pomoc!!! :mrgreen: Cytuj
Marcin Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Na naszym forum znalazłem przepis Joli_A. : Bogracz W jednym garnku dasz też radę zrobić: Bigos bez kapusty Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja zaproponuję takie dania z naszego forum: :mrgreen: bigos po cygańsku :oops: cukinia a’la bigos :D gulasz meksykański :oops: gulasz z maślaków :P bogracz :P potrawka z piersią z kurczaka :D leczo z cukinii :oops: leczo paprykowe :P fasolka z kiełbasą :D fasolka po andaluzyjsku :shock: krokiet babuni (danie może nie jednogarnkowe - ale na przyjęcia polecane :oops: ) Cytuj
marika Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dziękuję bardzo !!!! :mrgreen: Znajoma podała mi przepis na potrawkę z kurczaka ala flaki: gotujemy kurczaka z marchewką, selerem i pietruszką. Następnie rozbrabniamy kurczaka a warzywa trzeba przetrzeć na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do wywaru dosypujemy przyprawy do falaków doprawiamy solą i pieprzem. Można też zagęścić mąką lub śmietanką. Wypróbowałam naprawdę smaczne!!! Cytuj
Marcin Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Tak trochę poza tematem: swego czasu kupiłem parę razy taką pastę do chleba "Mintaj a'la łosoś" :mrgreen: Ciekawie brzmią tego typu nazwy :shock: Ale jak smakuje jak flaki to ja się piszę na tego kurczaka (chociaż ogólnie nie lubię) :oops: Cytuj
zuziorek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 witam! Polecam żeberka na kapuście: 1 kg kapusty kiszonej pokroić , zalać wodą i duśić ok 30 min ok 1kg żeberek: pokroiś na kawałki wielkości 2 kostek, povegetować, obsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Dusić aż żeberka zmiękną cały czas pamiętając by dolewać troszkę wody i mieszać by nie przywierała kapusta. Zgasić ogień i dodać worek kaszy jęczmiennej, przykryć garnek przykrywką i poczekać aż kasza wchłonie całą wode. gotowe do podania. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi