Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Składniki: 5 żółtek 25 dag cukru 1/2 litra mleka 1/2 litra spirytusu cukier waniliowy Mleko zagotować i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę i nadal ucierając dodawać mleko cienkim strumykiem a następnie spirytus. Przelać do butelek. Cytuj
monilek26 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ten ajerkoniak jest rewelacyjny. Gotuję budyń czekoladowy i po przestygnięciu, tuż przed podaniem polewam jego wierzch tym likierkiem - pychota - polecam... Cytuj
EWA1992 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Pani Polu czy ajerkoniak można juz na następny dzień kosztować, czy może musi postac pare dni aby sie przetrawił? Pozdrawiam Ewa. :razz: Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 To zależy, jak bardzo cierpliwi jesteśmy. Oczywiście, żartuję :D . Lepszy jest na drugi dzień, ale i tego samego dnia smakuje nieźle. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.