Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Składniki: 50 dag mięsa cielęcego 5 dag czerstwej bułki 1/8 litra mleka 1 jajko, sól mąka i tłuszcz do obsmażenia 1/8 l śmietany Nadzienie: 5 dag czerstwej bułki 1/8 litra mleka 2 dag grzybów suszonych 5 dag cebuli 2 dag tłuszczu sól, pieprz 1 łyżka koperku Wyrobić zmielone mięso razem z bułką namoczoną w mleku i jajkiem. Nałożyć nadzienie i zwinąć wałeczki, zrazy obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano. Ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów. Dusić pod przykryciem 20 minut. Zrazy wyjąć na talerz, do sosu dodać trochę mąki w razie potrzeby, osolić i dodać śmietanę. Po zagotowaniu zagrzać ze zrazami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.