Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Składniki: Ciasto: 24 dag mąki 12 dag masła 8 dag cukru pudru 4 surowe żółtka Nadzienie: 40 dag śmietany kremówki 6 dag cukru 1/2 laski wanilii owoce Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, , żółtka i zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować na grubość 3 milimetrów i przenieść ciasto na wałku na foremki ułożone jedna obok drugiej na szerokiej blasze. Docisnąć wałkiem i zebrać nadmiar ciasta. Gałeczką zrobioną z ciasta wgnieść środek w każdej babeczce i upiec je na złoto w 200 stopniach. Nadziewać bitą śmietaną i owocami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.