ulinek77 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Szarlotka z cynamonem 3 szklanki mąki krupczatki kostka margaryny lub masła 4 żółtka 6 łyżek kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia jabłka na nadzienie Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę lub masło. Następnie Dodać resztę składników. 2/3 ciasta podpiec na złoty kolor. Potem zetrzeć jabłka, posypać cynamonem i na wierzch ułożyć resztę ciasta. Można zetrzeć na tarce lub uformować paluszki, z których układamy kratkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.