ulinek77 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zupa cygańska 1 kg szynki 2 cebule 3 kostki wołowe wywar z kości papryka ze słoika 1 torebka mieszanki warzywnej 7-składnikowej pieprz, przyprawa warzywna typu kucharek, papryka słodka makaron malma, kokardki Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni i razem podgotować w wywarze. Dodać wszystkie przyprawy połączyć z makaronem i wszystko razem gotować na małym ogniu. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 ulinek - 1kg. szynki , to chodzi o mięso, czy o szynke wędzonke. Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 też właśnie zaintrygował mnie ten kilogram szynki, jeśli to nie jest żaden błąd to ta zupa jest zdecydowanie nie na moją kieszeń :mrgreen: choć pewnie jest pycha Cytuj
ulinek77 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Chodzi rzecz jasna o surowe mięsko - może być pierś z kurczaka ewentualnie. Zaręczam, że jest super Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 A oto przepis na moją zupę cygańską (pożywną): papryka czerwona, natka pietruszki, ziemniaki, groszek zielony konserwowy, przecier pomidorowy, boczek wędzony, cebula, śmietana, przyprawy Do gotującej się i posolonej wody wrzucić pokrojone ziemniaki. Na rozgrzany olej wrzucamy: pokrojoną paprykę, cebulę, boczek. 5 min poddusić. Dodać przyprawy, np. paprykę, ziola prowansalskie, czosnek granulowany. Zawartośc patelni wrzucić do wody z ziemniakami + groszek zielony, zagotować. Dodać do zupy przecier pomidorowy. Odlać dwie chochelki zupy (ostudzić), by rozrobić w tym śmietanę. Wlać ją do zupy, dodać soku z cytryny i zieleninę. SMACZNEGO!!! :lol: :lol: :D Cytuj
Armenika Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Ciekawe czy Cyganie żywili się takimi specjałami. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.