rainbow Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 SKŁADNIKI : 150 g mąki 4 łyżeczki cukru waniliowego 180 g cukru 80 g masła 500 g twarogu skórka otarta z cytryny 3 jajka 50 g jogurtu 30 g kaszy manny słoik wiśni ( 720 ml) opakowanie galaretki wiśniowej Przygotowanie : Wyrobić mąkę z 80 g cukru, połową cukru waniliowego i masłem tak, aby powstała kruszonka. Posypać spód tortownicy, docisnąć. Ser utrzeć z resztą cukru i cukru waniliowego, skórką z cytryny, jajkami, jogurtem i kaszą manną. Masę rozsmarować na spodzie z kruszonki, piec 50 minut w temp. 175 stopni. Na zimnym cieście ułożyć wiśnie. Odmierzyć szklankę soku wiśniowego, rościeńczyć go z 100 ml wody, mocno podgrzać i wsypać galaretkę. Rozpuścić, ostudzić i polać wiśnie na cieście. Wstawić na 1 godzinę do lodówki. Życzę smacznego :mrgreen: Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam Cię serdecznie! Ten przepis podziałal na moją wyobrażnię. Musi być bardzo smaczne. Zaraz drukuję przepis i do dzieła! Dzięki! Renata :) Cytuj
krupczatka Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam serdecznie! To mój pierwszy post :) . Ciasto to upiekłam w sobotę,bardzo szybko się robi,bardzo dobrze smakuje i ładnie wygląda.Zdjęcia niestety nie zdążyłam zrobić-ciasto znikneło w tajemniczych okolicznościach :( .Bardzo fajny jest cytrynowy posmak w serniku w połączeniu z wiśniami znajdującymi się na górze. Pozdrawiam Krupczatka Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Aha widzę że jest jakaś moja krajanka,bo poza tym to wszyscy z daleka,albo Śląsk albo zagranica ewentualnie Pomorze.Miłomi że nie będę sama. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi