ina12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 0,5 kg cukini sól, cukier do smaku 4 dag masła płaska łyżeczka mąki pęczek zielonego kopru Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Wkładamy do bardzo małej ilości wody, solimy, dodajemy do smaku pół łyżeczki cukru oraz masło i gotujemy pod przykryciem około 8 min. W czasie gotowania prawie cała ilość wody zostanie odparowana. Potrząsając naczyniem oprószamy cukinię mąką i jeszcze krótko podgrzewamy. Podajemy posypując potrawę obficie zielonym koprem. W ten sposób przygotowana cukinia stanowi znakomity dodatek do omletów, do potraw z drobiu, smażonych mięs lub ryb. ina12 Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Witam :) Zrobiłam tę cukinię i bardzo smakowała całej rodzince.Dziękuję za super przepis. Pozdrawiam :) :) :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.