Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20 dag cukini 4 jajka 4 dag mąki sól, pieprz, przyprawa jarzynka 4 dag masła 10 dag pieczarek 2 dag smalcu zielona natka pietruszki lub koper Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Usmażone posypujemy solą i pieprzem do smaku. Obraną cukinię trzemy na tarce ze średniej wielkości otworami i odcedzamy kilka łyżek soku. Do startej cukini dodajemy mąkę i jajka, przyprawiamy masę do smaku solą, Jarzynką i pieprzem. Smażymy omlety które przekładamy pieczarkami i od razu podajemy z dodatkiem ziemniaków obficie posypanych natką pietruszki lub koprem. Omlety możemy przygotować inaczej, dodając podsmażone pieczarki bezpośrednio do przygotowanego ciasta i dopiero wtedy usmażyć omlety. ina12

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.