ina12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 20 dag cukini 4 jajka 4 dag mąki sól, pieprz, przyprawa jarzynka 4 dag masła 10 dag pieczarek 2 dag smalcu zielona natka pietruszki lub koper Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Usmażone posypujemy solą i pieprzem do smaku. Obraną cukinię trzemy na tarce ze średniej wielkości otworami i odcedzamy kilka łyżek soku. Do startej cukini dodajemy mąkę i jajka, przyprawiamy masę do smaku solą, Jarzynką i pieprzem. Smażymy omlety które przekładamy pieczarkami i od razu podajemy z dodatkiem ziemniaków obficie posypanych natką pietruszki lub koprem. Omlety możemy przygotować inaczej, dodając podsmażone pieczarki bezpośrednio do przygotowanego ciasta i dopiero wtedy usmażyć omlety. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.