ina12 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 30 dag cukini 1 cebula 3-4 łyżek oleju 3 pomidory sól, pieprz, mielona papryka, natka pietruszki Obraną cebulę kroimy w półkrążki, wkładamy na rozgrzany olej i krótko podsmażamy nie rumieniąc. Do podsmażonej cebuli wkładamy pokrojoną w niezbyt grube paski cukinię oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Po krótkim duszeniu pod przykryciem dodajemy obrane i pokrojonew ćwiartki pomidory i jeszcze krótko dusimy. Odstawiamy z ognia, doprawiamy do smaku mieloną papryką, wsypując na końcu sporo drobno pokrojonej pietruszki lub kopru. Zapewniam że sałatka ta jest znakomita na zimno. Można również ja podawać z dodatkiem ugotowanych na twardo jaj lub posypać łagodnym w smaku serem, np. Edamskim. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.