Kubasie Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 SAŁATKA KURCZAK Z ANANASEM Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 1 puszka ananasów w syropie - 1 puszka kukurydzy - majonez - sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Pierś z kurczaka ugotowac (najlepiej przy okazji gotowania rosołu). Ugotowaną pierś porwać ręcznie na kawałki (nie kroić!!). Ananasa odcedzić i pokroić w kawałki. Kukurydze odcedzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez do uzyskania odpowiedniej konsystencji (wedle indywidualnych upodobań). Dodać sól i pieprz do smaku. Życzymy smacznego :mrgreen: Cytuj
monilek26 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Bardzo często robię taką sałatkę ale do całości dodaje jeszcze sparzone rodzynki i ryż. Piersi z kurczaka zawsze kroję - czemu tak ważne jest aby je porwac ręcznie na kawałki? Pozdrawiam Cytuj
Kubasie Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Monilek zrób tak jak prosze w przepisie. Pierś krojona w kawałki bedzie w sałatce bardziej sucha, a rwana po wymieszaniu z ananasem i kukurydzą jest bardziej soczysta. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Sałatke tą robiłam wiele razy , ale musze się przyznać że zawsze kroiłam kurczaka. Następnym razem zamiast pokroić tozrobię według waszego przepisu. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Kubasie Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Gosiek gratuluje szefa. Moze ma on jeszcze inne fajne przepisy? :mrgreen: :shock: :oops: Cytuj
gosiek50 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Przepisów to mój szef zna dużo , ale są one już na forum to nie ich nie zamieszczam żeby się przepisy nie dublowały, ale jak będzie przepis godny polecenia to wam wszystkim przekaże. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Mila Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Znam bardzo podobną sałatkę, tyle że wzbogaconą o gotowane jajka, zieloną pietruszkę i ogórki konserwowe. Dokładny przepis można znaleść tutaj: [LINK NIEAKTUALNY] Ale wersja z ryżem też mi się bardzo podoba - na pewno spróbuję! Cytuj
Jola_A. Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ja tez znam podobna salatke, robie ja czesto, ale moja salatka wzbogacona jest ogorkiem kiszonym, porem , selerem konserwowym, i startym zoltym serem. Pycha, polecam. Cytuj
Kubasie Opublikowano 11 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Droga Jolu i Milu ja jadłam taką podobną sałatke do tej do której podałam przepis, były w niej jeszcze orzechy włoskie i ryż .widać świadczy to o tym że kombinacji jednej sałatki może być sporo.Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi