Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto: 50 dag mąki kostka margaryny 3 ugotowane żółtka niecała szklanka cukru pudru Masa: kostka margaryny 1/2 szklanki cukru pudru szklanka mleka w proszku sok z cytryny tabliczka czekolady Zamrożoną margarynę posiekać nożem z resztą składników. Wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość około pół centymetra i małą szklaneczką wykrawać ciasteczka. Ułożyć na blasze i upiec w temp. 180*C. na złoty kolor. Wyłożyć pojedynczą warstwą na płaski półmisek, aby ostygły. Masa: utrzeć margarynę z cukrem pudrem, dodać mleko w proszku oraz sok z cytryny. ostudzone ciastka przełożyć masą i polać roztopioną czekoladą. ina12

Opublikowano

Właśnie miałem to napisać - chociaż ja preferuję jednak cytrynowe - ale jaka prosta modyfikacja i mamy zupełnie inny przepis :)

Opublikowano

Do masy można dodać mielone orzechy włoskie lub laskowe, i może trochę tych orzechów do surowego ciasta też dodać – i wyjdą markizy orzechowe – ja bardzo lubię to co zawiera w sobie orzechy – mniam :)

Opublikowano

O jejku no ciacha są pycha, a mase to mi brat wyjadł z miski, bo bardzo mu smakowała. Tylko, że muszę następnym razem zrobić trochę cieńsze ciastka, bo po złożeniu wychodzą dość grube i są problemy z konsumpcją. Mniam mniam :) Będę je robiła częściej.

  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Halinko te markizy są przepyszne,przepis ten jest w mojej rodzinie już od wielu lat ,szczególnie dzieciaki przepadają za nimi. Ja osobiście wolę cytrynowe ale z kakao też robiłam,do ciasta dodaję około 2 łyżek kwaśnej śmietany,są bardziej kruche. POLECAM GORĄCO WSZYSTKIM PRZEPIS NASZEJ INECZKI.

Opublikowano

2.03.2007 16.47 Halinko,bardzo dobre sa te markizy.Robilam z roznymi dodatkami i sa super. Dziekuje za wszystkie twoje dobre przepisy. Polecam te ciasteczka.

post-4658-1172850805_thumb.jpg

  • 1 rok później...
Opublikowano

Halinko to znowu ja ,oprócz ciasteczek z kleiku upiekłam jeszcze markizy...miałam ochotę wczoraj na Twoje przepisy. Wiaadomo,że są smaczne o tym świadczy to ,że już ich nie ma. Dziękuję bardzo za przepisy i pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.