Pietshi Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Robiłem tą nutelle i użyłem bananów- wyszło super Kojarzycie czeko-dżem? to ten smak,nawet lepsze, pycha. Z tym że matematycznie trzeba było obliczyc proporcje :cry: śliwki mają 90% wody , a banany 73% wiec automatycznie potrzeba ich mniej niz 2,5 kg . szczerze polecam, nie lubie przetworów ale ten jest super!! Cytuj
biedroneczka Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Droga Janeczko skorzystałam z Twojego przepisu ale zamiast śliwek dałam wiśnie. Muszę przyznać, że są świetne wstawiam 5. Cytuj
Janka Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Dziękuję i życzę smacznego. :-D Cytuj
apsik Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Wczoraj zrobiłam nutellę z wiśni,bardzo dobra tylko dałam trochę więcej cukru,polecam i napewno zrobię ze śliwek i to niejedną porcję. Pozdrawiam i dziękuję Ci Janeczko za przepis. Ela Cytuj
Miuriel Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 A jakich śliwek do tego używacie? Cytuj
Janka Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Jesli chodzi o mnie,to robie z węgierek. Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja też robiłam ze śliwek węgierek i była bardzo smaczna...to muszą być mięsiste śliwki...w tym roku też muszę zrobić,bo wszystkim bardzo smakuje :-D Cytuj
redcherry Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dziewczyny! Małe pytanko, może głupie :grin: ale nie wiem, czy śliwki ważyć z pestkami czy już bez. Mam dylemat i straszną ochotę na tę nutelkę. Dzięki za odpowiedź Cytuj
Katarzyna Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Redcherry nie ma głupich pytań :grin: Ja warzyłam z pestkami :grin: Pozdrawiam i życzę smacznego :grin: Cytuj
redcherry Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dziękuję za szybką odpowiedź. Idę zrywać śliwki :grin: i biorę sie za nutelkę Cytuj
minia51 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Napiszcie proszę czy słoiki należy pasteryzować? Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ja nie pasteryzowałam...nakładałam gotujące do słoiczków i zakręcałam :grin: Cytuj
minia51 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Dzięki za szybką odpowiedź. Zaraz zrywam śliwki i robię nutellę póki jeszcze nie ma upału. Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.