Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jest takiego - że ta nutella w błyskawicznym tępie znika, żaden dżem nie znika tak szybko jak nutella, ja dziś znowu robiłam, ale z 4 porcji i nie wiem na ile to starczy, bo tak smakuje domownikom. Jeszcze raz dzięki za fenomenalny przepis. ;-) :grin: :-D Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Mam ochotę powstawiać tutaj wszystkie najpiękniejsze uśmiechy. Wstyd,ale przed domownikami schowałam kilkanaście słoików. :-D :P O!!!Tak się wstydzę,bo schowałam je przed wnuczkami. Starsza na jedno podejście potrafi wyjeść zawartość słoika. :grin: ;-) Pozdrawiam wszystkich smakoszy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w przeciwieństwie do Ciebie Katarzyno zdąrzyłam zrobić przepyszną Nutellę ze śliwek autorstwa Janki.Janeczko wielkie brawa!!!!Nutella jest pyszna!!!Za rok na pewno też ją zrobię.Pozdrawiam.Gabi.

Opublikowano

Niestety kto póżno przychodzi ten sam sobie będzie czekał do przyszłych zbiorów ;) Ale jak to mówią lepiej póżno niż wcale już sobie zapisałam w swoich ważnych przepisach i na pewno zrobię ;)

Opublikowano

Ta nutelle faktycznie jest rewelacyjna. W tym sezonie robiłam ją chyba 3 razy. Pierwszy rzut został rozdany bo kto przychodził i próbował, wychodził ze słoiczkiem nutelli. Przepis tez powędrował do znajomych. Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja zmniejszyłam proporcje i zrobiłam z paczki mrożoych śliwek 0,450g 1/2 szklanki cukru 1/2 torebki cukru waniliowego 10 dag kakao Wyszła rewelacyjna /1 słoik po dżemie/ Mnie to przypomina czekodżemi Pa - :P :) smacznego

Opublikowano

Przepis dostałam już wcześniej od mojej przyjaciółki i go wypróbowałam. Wspaniały dżem, ale myślę, że można go również wykonać z innymi owocami. Pozdrawiam :)

Opublikowano

RENI-doskonaly pomysł,co powiecie np.na czarną porzeczkę lub jarzębinę? trzeba pokombinować w sezonie owocowym dzieląc się pomysłami na forum. ABY DO LATA.....

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uwielbiam śliwki i szczególnie powidła z nich (najlepsze to Strzeleckie- to blisko Bydgoszczy), ale ten przepis na pewno w sezonie śliwkowym zostanie przeze mnie wypróbowany. Już się nie mogę doczekać :arrow: A moje łakomczuchy to dopiero będą miały "wyżerkę" ;-) Już sobie drukuję przepisik,pa. Justyna.