gosiek50 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Co jest takiego - że ta nutella w błyskawicznym tępie znika, żaden dżem nie znika tak szybko jak nutella, ja dziś znowu robiłam, ale z 4 porcji i nie wiem na ile to starczy, bo tak smakuje domownikom. Jeszcze raz dzięki za fenomenalny przepis. ;-) :grin: :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Janka Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Mam ochotę powstawiać tutaj wszystkie najpiękniejsze uśmiechy. Wstyd,ale przed domownikami schowałam kilkanaście słoików. :-D :P O!!!Tak się wstydzę,bo schowałam je przed wnuczkami. Starsza na jedno podejście potrafi wyjeść zawartość słoika. :grin: ;-) Pozdrawiam wszystkich smakoszy. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Dlaczego wcześniej nie trafiłam na Waszą stronę ;) Teraz nie będę mogła się doczekac jesieni ;) ale za to w przyszłym roku już będę przygotowana na sezon śliwkowy :P Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja w przeciwieństwie do Ciebie Katarzyno zdąrzyłam zrobić przepyszną Nutellę ze śliwek autorstwa Janki.Janeczko wielkie brawa!!!!Nutella jest pyszna!!!Za rok na pewno też ją zrobię.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Niestety kto póżno przychodzi ten sam sobie będzie czekał do przyszłych zbiorów ;) Ale jak to mówią lepiej póżno niż wcale już sobie zapisałam w swoich ważnych przepisach i na pewno zrobię ;) Cytuj
monilek26 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ta nutelle faktycznie jest rewelacyjna. W tym sezonie robiłam ją chyba 3 razy. Pierwszy rzut został rozdany bo kto przychodził i próbował, wychodził ze słoiczkiem nutelli. Przepis tez powędrował do znajomych. Pozdrawiam Cytuj
Janka Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 ;) Dziękuje Wam wszystkim. Jeśli będzie mi dane ,to spotkamy się przy następnym śliwkobraniu ;) Nutella jest bardzo dobra do przekładania piernika. Cytuj
dariad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Przepis bardzo interesujący , wydrukowalam sobie i będę robić jak będą śliwki - serdecznie pozdrawiam Cytuj
dariad Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja zmniejszyłam proporcje i zrobiłam z paczki mrożoych śliwek 0,450g 1/2 szklanki cukru 1/2 torebki cukru waniliowego 10 dag kakao Wyszła rewelacyjna /1 słoik po dżemie/ Mnie to przypomina czekodżemi Pa - :P :) smacznego Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Przepis dostałam już wcześniej od mojej przyjaciółki i go wypróbowałam. Wspaniały dżem, ale myślę, że można go również wykonać z innymi owocami. Pozdrawiam :) Cytuj
basga Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 RENI-doskonaly pomysł,co powiecie np.na czarną porzeczkę lub jarzębinę? trzeba pokombinować w sezonie owocowym dzieląc się pomysłami na forum. ABY DO LATA..... Cytuj
Gość wujek_satriani Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 bardzo dobre, tak dobre ża aż poleciłem na tym forum :wink: Cytuj
Janka Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Czarna porzeczka pasuje,ale z jabłkami jestem ostrożna.Smakowo tak,ale wizualnie u mnie odpada. Wujku satrianiWidziałam i bardzo Ci dziękuję. :wink: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Uwielbiam śliwki i szczególnie powidła z nich (najlepsze to Strzeleckie- to blisko Bydgoszczy), ale ten przepis na pewno w sezonie śliwkowym zostanie przeze mnie wypróbowany. Już się nie mogę doczekać :arrow: A moje łakomczuchy to dopiero będą miały "wyżerkę" ;-) Już sobie drukuję przepisik,pa. Justyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.