marzycielka Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ja zrobiłam dzisiaj tę Nutellę i po spróbowaniu bardzo dobra.Zobaczę jak będzie smakowała gdy trochę pobędzie w słoikach.Napewno też będzie pyszna. Cytuj
minia51 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zrobiłam wczoraj nutellę. Jest wspaniała.Przepisem już się podziekiłam. Dzęki za przepis! Cytuj
mela Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Nuttella znakomita,wczoraj zrobiłam będzie znakomita do piernika i wafeli .Dziękuje za przepis Cytuj
figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Takie apetyczne komentarze, że mam ogromną ochotę zrobić nutellę ,ale u nas nie ma śliwek,bo wszystkie kwiaty wymarzły wiosną. Musze jechać na targ i się rozejrzeć.Czy w czasie gotowania śliwki się łatwo przypalają? trzeba stale mieszać? Pozdrawiam-Dorota. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mieszać trzeba dosyć często,bo mogą się przypalić,ale zachęcam do zrobienia bo warto,gdyż jest ona bardzo,bardzo smaczna :( Cytuj
Kaka 79 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Po przeczytaniu Waszych komentarzy też skusiłam się na nutellę i właśnie smażę śliwki. :( Cytuj
figiel Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Napisz proszę ,jak Ci wyszła nutella ,pozdrawiam :( :) :lol: Cytuj
Kaka 79 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Śliwek nie przepuszczałam przez maszynkę, tylko podsmażyłam je ok. 15 min i zmiksowałam. Niestety nie dam rady dzisiaj dokończyc tej nutelli - jutro dam znać jaka wyszła. Cytuj
Kaka 79 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Nutella zrobiona, ale wyszło tylko 5 słoiczków :( . Smakuje zarówno mi jak i mężowi (mąż chce dokupić jeszcze śliwek :) ) Smak nutelli zdecydowanie lepiej określa jednak nazwa czekodżem. Pozdrawiam Kaśka Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 I ja skusilam sie na ta nutelle. Rano bylam na targu po wegierki,teraz wlasnie sie smaza. Niestety nie mielilam ich (mam jakas felerna maszynke :grin: ) tylko pokroilam na kawaleczki,co przy takim dlugim czasie smazenia chyba nie jest problemem..... Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nutella juz w sloikach,wyszlo mi ich 7 + miseczka do zjedzenia na juz,bo zabraklo mi sloików :grin: Nie jestem specjalistka przetworów,wiec wszystkie puste sloiki zanosze mamie... Potwierdzam,ze pyszne.Moja Ala az wylizala garnek :P Cytuj
Bieniek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Właśnie robię tę NUTELLE mam nadzieję, że będzie tak pyszne jak to opisują. Cytuj
Bieniek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czy te kakao dodaje się do jeszcze gorących śliwek?? Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja dodaję do gorących :grin: tym bardziej że do słojów nakłada się gorące więc i tak trzeba by było podgrzać :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi