Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja dodalam kakao do smazacych sie sliwek i jeszcze smazylam ok 15 min. Janka podala,aby potem jeszcze smazyc,ale nie podala jak dlugo. Cytuj
Janka Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Smak nutelli zdecydowanie lepiej określa jednak nazwa czekodżem. Pozdrawiam Kaśka Nazywaj ją jak chcesz. :P (nie wnoszę sprzeciwu :P ) Ja dostałam ten przepis kilkanascie lat temu i trzymam się tej nazwy.Mnie "nutella" bardziej leży,może dlatego że nie lubię takich zbitek słownych Pozdrawiam. Ja jeszcze czekam na prawdziwe węgierki. :grin:??: Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja dzis na targu kupilam zwykle wegierki,choc zgadzam sie-wiecej bylo "mutantów" :grin: Dopiero po fakcie zauwazylam,ze podajesz kakao 200g,a moje mialo 100g.... Cytuj
Janka Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Basiu Dając większe opakowanie otrzymujemy bardziej czekoladowy posmak. :grin: U nas nie widziałam jeszcze tych "najprawdziwszych"śliwek.Nadal czekam. Cytuj
bernadettt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam!Zrobiłam wczoraj tą nutelkę i już spróbowaliśmy.Bardzo smaczna,duuużo lepsza od zwykłego dżemu z węgierek.Do naleśników jak znalazł.Jedyny mankament,że śliwki były strasznie soczyste i po 2 godzinnym gotowaniu netelka jest trochę za rzadka,ale smak suuuper.Następnym razem jeśli będzie rzadkie dam żelfix, to powinno rozwiązać sprawę.Buziaczki :grin: Cytuj
Bieniek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zrobiłem, tę nutelle, jest przepyszna wyszło mi 8 słoików, nie licząc tego co zostawiłem sobie do zjedzenia. PYCHOTKA. Cytuj
Bieniek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Mi wyszło bardzo gęste, i słodziutkie, takie jakie lubię. Coś fantastycznego, naprawdę CUDO, I NIE PRZESADZAM, WSZYSTKIM SMAKUJE. Cytuj
Janka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jedyny mankament,że śliwki były strasznie soczyste i po 2 godzinnym gotowaniu netelka jest trochę za rzadka,ale smak suuuper.Następnym razem jeśli będzie rzadkie dam żelfix, to powinno rozwiązać sprawę.Buziaczki :grin: Dlatego zawsze podkreślam,że najlepsze są prawdziwe węgierki. Cieszę się że smakuje. :P Cytuj
apsik Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja także zrobiłam nutellę ze śliwek,pyszotka -nawet lepsza niż z wiśni ,chociaż i wiśniowa dzieciakom bardzo smakowała. Ostatnio użyłam tej wiśniowej do przełożenia piernika-niebo w gębie . :grin: Cytuj
bietka Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Również wczoraj robiłam.Dałam 1 czekoladę gorzką i 100 g kakao.Polecam. Cytuj
Gość asia3275 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam :grin: wczoraj zrobiłam tą nutellę i jestem miło zaskoczona nowym smakiem,fajny przepis,pozdrawiam. Cytuj
Janka Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dostałam dzis te prawdziwe węgierki i jestem w trakcie przetwarzania. :grin: :grin: Muszę pilnować garnka,bo inaczej za bardzo "wyparuje". :grin: Cytuj
bietka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja robiłam z tych zmutowanych duzych.Nie było jeszcze typowych węgierek.Smak zblizony.Powidła bardzo dobre wyszły i szybko je wypestkowałam.Dzisiaj widziałam węgierki ale malusie i mało dojrzałe.Wstrzymałam się z zakupem. Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 I ja skusiłam się na tą pyszną nutellę, przepisem zaraziłam też moją mamę i teściową - i tak cała rodzinka robiła nutellę ;) Już ją kosztowałam - jest pyszna - dziękuję za przepis i pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi