Kubasie Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 TRUFELKI ORZECHOWE Składniki: - 15 dkg łuskanych orzechów włoskich - 3/4 szklanki słodzonego mleka skondensowanego - 10 dkg suchych biszkoptów - czekolada mleczna (tabliczka) Sposób przygotowania: Orzechy zmielić. Biszkopty zetrzeć na tarce (drobne oczka) i wymieszać z orzechami. Następnie do nich wlewać powoli mleko skondensowane cały czas mieszając. Gotową masę włożyć do lodówki na 15 min. Po wyjęciu z masy uformować trufelki wielkości orzecha włoskiego. Czekoladę zetrzeć na tarce do miseczki i obtoczyć w niej trufle. Pycha :mrgreen: P.S. Do części masy można dodać mocnego alkoholu np. whisky - i mamy wersje wyłącznie dla dorosłych. Życzymy smacznego Cytuj
monilek26 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Przyznam że takich trufli jeszcze nie jadłam a zapowiadaja się smakowicie no i kalorycznie!!!. Sama często robię trufle kokosowe (przepis znajduje sie na forum) Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Chciałam tylko zapytać, czy to mleko skondensowane ma być prosto z puszki, czy trzeba je gotować ?? Cytuj
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 mleko dodaje z puszki i nie gotuje jego.trzeba pamietac ze musi byc ono słodzone. pozdrawiamy :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.