Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TRUFELKI ORZECHOWE Składniki: - 15 dkg łuskanych orzechów włoskich - 3/4 szklanki słodzonego mleka skondensowanego - 10 dkg suchych biszkoptów - czekolada mleczna (tabliczka) Sposób przygotowania: Orzechy zmielić. Biszkopty zetrzeć na tarce (drobne oczka) i wymieszać z orzechami. Następnie do nich wlewać powoli mleko skondensowane cały czas mieszając. Gotową masę włożyć do lodówki na 15 min. Po wyjęciu z masy uformować trufelki wielkości orzecha włoskiego. Czekoladę zetrzeć na tarce do miseczki i obtoczyć w niej trufle. Pycha :mrgreen: P.S. Do części masy można dodać mocnego alkoholu np. whisky - i mamy wersje wyłącznie dla dorosłych. Życzymy smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.