Kubasie Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 POMIDORY Z CZOSNKIEM W ŚMIETANIE Składniki: - 5-6 pomidorów - 2 ząbki czosnku - 200 ml śmietany 12% - papryka słodka - sól i pieprz Sposób przygotowania: Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Pokroić je w ćwiartki. Do pomidorów dodać wyciśnięte ząbki czosnku. Dodać przyprawy (wedle uznania). Następnie dodać śmietanę i wymieszać. Odstawić do lodówki na 40 min. (czas na schłodzenie oraz przegryzienie się składników) Można podawać jako samodzielną przekąskę. Znakomity dodatek do pieczonych mięs. Można dodać inne przyprawy wedle uznania np. oregano :mrgreen: Cytuj
monilek26 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Kubasie Wasze przepisy zapowiadają się smakowicie - oby tak dalej... Takie pomidorki często pojawiaja się na naszym stole lecz ja nie dodaję papryki i śmietanę mieszam pół na pół z jogurtem naturalnym. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Taką sałatkę często robię na różne okazje , jest naprawde super , tylko ja dodaje śmietane+majonez+ jogurt naturalny wtedy ten sos ma lepszą konsystencje. :) :) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Mona Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Witam, ja robię te pomidorki tak: Pokroić na grubsze plasterki, położyć na dużym talerzu, posolić, popieprzyć, na pomidorki wycisnąć czosnek, na czosnek położyć troszkę majonezu, wszystko posypać żółtym serem startym na cienkich "oczkach". POLECAM i POZDRAWIAM wszystkich!!! ;-) Cytuj
Kubasie Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Pomidory a na jak różne sposoby można je podać , przepis ciekawy , może skusze sie aby go wypróbować :) Cytuj
basga Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dotąd robiłam pomidory ze śmietaną ale dodawałam jeszcze cebulę i sporo pieprzu. A bez śmietany to pyszne są z mozzarellą:ser i pomidory pokroić w plasterki i układać na przemian,posypać solą,pieprzem,świeżą bazylią i skropić oliwą. Cytuj
renigliwice Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Robię w sezonie pomidory z czosnkiem, ale z oliwą. Są pyszne. Polecam. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi