Kubasie Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Sałatka Ryżowa ze Świeżym Ogórkiem Składniki: - 2 woreczki ryżu - 2 duże świeże ogórki - 1,5 pęczka koperku - 4 jaja - majonez - sól i pieprz Sposób przygotowania: Ryż ugotować i włożyć do miski. Jaja ugotować na twardo a nastepnie pokroić w kostkę i dodać do miski z ryżem. Ogórki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Następnie je posolić i odstawić na sitko (ok 1 godz.) do odsączenia. Posiekać koperek. Następnie odsączone ogórki i koperek dodać do miski z ryżem i jajkami i całość dobrze wymieszać. Dodać majonez (do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Dodać sól i pieprz do smaku. Odstawić do lodówki na 30 min. Polecane w okresie wiosenno-letnim (dostępne smaczne ogórki) Życzymy smacznego Cytuj
gosiek50 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Witam ta sałatka często gości na naszym stole i zapewniam was jest super i szybko znika ze stołu. Ta sałatka jest naprawde godna polecenia. :) :) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
asienka77 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Robię sałatkę ryżową troszkę inaczej,ale też jest bardzo dobra. Zamiast jajek dodaję paprykę czerwoną,może być kukurydza,zimą ogórek kiszony,lub korniszon.Do tego sos jogurtowy,według upodobania:). Polecam. Cytuj
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 kuszace. bendziemy musieli kiedys ja zrobic w takiej wersji jak podałaś. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.