Gosia Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Proporcja na podłużną blachę. Składniki: 1 szklanka mąki tortowej (ja piekę na mące ze Stoisławia) 1 niepełna szklanka cukru 4 średnie jaja 5 łyżek wrzącej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja utrzeć z cukrem do białości,dodać wodę. Nadal ubijać (masa jajeczna powinna mieć dużo pęcherzyków).Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem,delikatnie wymieszać tak aby nie było grudek mąki. Blachę wysmarować cieniutko masłem.Wylać ciasto. Piec 20 - 25 minut (piekarnik elektryczny). Temperatura 160 -180 st. Po upieczeniu zostawić na 5 minut w piekarniku. :D Cytuj
rapsista Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 ciekawy pomysł z tą wodą , a co ona dokładnie daje ? Cytuj
Gosia Opublikowano 9 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Witam. Woda dodana do ciasta sprawia, że nie jest ono suche.Radzę wypróbować. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.