ina12 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Upiec cieńki biszkopt, można użyć gotowy spód do tortu lub paczkę biszkoptów 1 kg bananów 25 dag masła 3 jajka galaretka agrestowa i wiśniowa 3 łyżki żelatyny Odłożyć 2 banany, resztę obrać i dokładnie rozgnieść widelcem, radzę zmiksować. Masło utrzeć z żółtkami i dodawać po łyżce zmiksowanych bananów, a pod koniec dodać galaretkę wiśniową rozpuszczoną w niepełnej szklance wody i dokładnie utrzeć. Masę wyłożyc na biszkopt i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie wylać na wierzch część rozpuszczonej ( także w niepełnej szklance wody ) ostudzonej galaretki agrestowej, po stężeniu przykryć warstwą pokrojonych w plastry bananów, zalać resztą krzepnącej galaretki. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wylać na wierzch tortu. Wstawić do lodówki, musi być tort mocno oziębiony. Ja używam dwie galaretki agrestowe zamiast jednej. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.