Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-8 cienkich parówek -8 plasterków żółtego sera -8 cienkich plasterków boczku -1 łyżka masła -1 łyżeczka tymianku -pieprz Parówki obrać z osłonek,nakroić wzdłuż z jednej strony.W nacięcie wsunąć po plasterku żółtego sera.Każdą parówkę owinąć boczkiem,posypać tymiankiem i pieprzem,a następnie spiąć wykałaczką.W naczyniu żaroodpornym ułożyć parówki,włożyć łyżkę masła,po czym wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.200 st.przez około 20 minut,aż ser się rozpuści. Smacznego :) :) :)

  • 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Śliwki pieczone w boczku to świetna imprezowa przekąska, moja Mama nie wyobraża sobie imprezy bez nich. Co do parówek, to chyba jedna z wariacji nt. "parówek po kanadyjsku", ostatnio szukam na nie przepisu i każdy się czymś różni :D

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja robiłem w wersji, w której serem owija się parówkę, a zamiast boczku używa się szynki. Całość się smaży, a nie zapieka, ale w sumie to podobny przepis :( post-5244-1205476212_thumb.jpg

  • 5 tygodni później...
Opublikowano

mm grumko wyglądaja przepysznie :D , akurat jestem głodna i chyba z głodu umre!! pozdrawiam :D

nie tylko wyglądają, ale i smakują przepysznie :D wiem co mówię, bo sama z grumko spapugowałam ten przepis :D

post-8947-1208426321_thumb.jpg

post-8947-1208426328_thumb.jpg

post-8947-1208426336_thumb.jpg

post-8947-1208426344_thumb.jpg

Opublikowano

Ciekawe pomysły na paróweczki w roli głównej :D Podam swój, też smakowity i szybki w przygotowaniu: - Parówki w folii - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej - cebula - mały konc.pomidorowy - ser żółty - sól,pieprz i oregano Cebulę pokroić w drobną kostkę,podsmażyc na oleju. Podlać wodą.Cebulkę połączyć z przyprawami i konc.pomidorowym.Poddusić.Parówki obrać z osłonek i ponacinać wzdłuż. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać kukurydzą.Polać sosem pomidorowym. Zapiekać ok. 15minut w temp.170* Pod koniec parówki posupać tartym serem. Mozna też przed włożeniem na do czynia owinąć parówki plastarami sera i tak je zapiekać. Smacznego!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.