Dorunia Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 -8 cienkich parówek -8 plasterków żółtego sera -8 cienkich plasterków boczku -1 łyżka masła -1 łyżeczka tymianku -pieprz Parówki obrać z osłonek,nakroić wzdłuż z jednej strony.W nacięcie wsunąć po plasterku żółtego sera.Każdą parówkę owinąć boczkiem,posypać tymiankiem i pieprzem,a następnie spiąć wykałaczką.W naczyniu żaroodpornym ułożyć parówki,włożyć łyżkę masła,po czym wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.200 st.przez około 20 minut,aż ser się rozpuści. Smacznego :) :) :) Cytuj
figiel Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam ! Doruniu wykorzystałam Twój pomysł......boczek dałam podwędzany i posmarowałam musztardą . Zapiekałam na blaszce. Palce lizać .Zwykłe produkty,a jaki efekt! Pozdrawiam :roll: Cytuj
kofik Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 A próbowałyście zawijać boczkiem suszone sliwki i zapiekać? Cytuj
figiel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jeszcze nie póbowałam . A z czym podajesz ? Cytuj
adrijah Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Śliwki pieczone w boczku to świetna imprezowa przekąska, moja Mama nie wyobraża sobie imprezy bez nich. Co do parówek, to chyba jedna z wariacji nt. "parówek po kanadyjsku", ostatnio szukam na nie przepisu i każdy się czymś różni :D Cytuj
grumko Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Ja robiłem w wersji, w której serem owija się parówkę, a zamiast boczku używa się szynki. Całość się smaży, a nie zapieka, ale w sumie to podobny przepis :( Cytuj
jgust Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 sprobujcie zawijac sliwki w paski z piersi kurczaka i obsmazac,robie je na szybciutki obiad i podaje z surowka z kapusty pekinskiej Cytuj
czerusia Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 mm grumko wyglądaja przepysznie :-) , akurat jestem głodna i chyba z głodu umre!! pozdrawiam :-) Cytuj
adrijah Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 mm grumko wyglądaja przepysznie :D , akurat jestem głodna i chyba z głodu umre!! pozdrawiam :D nie tylko wyglądają, ale i smakują przepysznie :D wiem co mówię, bo sama z grumko spapugowałam ten przepis :D Cytuj
czerusia Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 idealne na kolacje lub jakąś impreze, musze je kiedys zrobić.. pozdrawiam :D Cytuj
Iwona01 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ciekawe pomysły na paróweczki w roli głównej :D Podam swój, też smakowity i szybki w przygotowaniu: - Parówki w folii - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej - cebula - mały konc.pomidorowy - ser żółty - sól,pieprz i oregano Cebulę pokroić w drobną kostkę,podsmażyc na oleju. Podlać wodą.Cebulkę połączyć z przyprawami i konc.pomidorowym.Poddusić.Parówki obrać z osłonek i ponacinać wzdłuż. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać kukurydzą.Polać sosem pomidorowym. Zapiekać ok. 15minut w temp.170* Pod koniec parówki posupać tartym serem. Mozna też przed włożeniem na do czynia owinąć parówki plastarami sera i tak je zapiekać. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.