Klosewik Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Proponuję ten przepis: Upiec spód biszkoptowy. Przygotować dwie masy cytrynowe: Masa cytrynowa (kisielowa) - 2 cytryny otrzeć ze skórki, wycisnąć sok. Ugotować kisiel: zagotować 1 szklankę cukru z 0,5 szklanki wody, dodać skórkę i sok z cytryn. W 0,5 szklanki wody wymieszać 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej i wlać do gotującej wody. Do ciepłego kisielu dodać 1 kostkę masła i 2 żółtka – dobrze wymieszać i ciepły kisiel wyłożyć na biszkopt. Masa cytrynowa (śmietanowa) – 1 galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody, wystudzić. Ubić 1 1/2 szklanki śmietany 12% z dwiema śnieżkami i dodać lekko tężejącą galaretkę. Wylać na pierwsza masę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.