ina12 Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 40 dag mąki 2-3 jajka sól i przegotowana woda 1 kg warzyw mieszanych - marchew, seler, pietruszka 20 dag cebuli 10 dag tłuszczu 15 dag żółtego sera - 2 łyżki odłożyć 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki tartej bułki pieprz, ostra papryka, majeranek do smaku Z mąki, jaj i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić o szerokości 3 cm, a następnie na zapałki. Ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w makaronik, opruszyć solą. Cebulę pokroić w półkrążki, dodać do warzyw. Dusić na rozgrzanym tłuszczu razem z warzywami. Gdy warzywa będą miękkie, dodać śmietanę, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Chwilę poddusić. Gorące wymieszać z makaronem i utarym serem i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Całość posypać z dwiema łyżkami odłożonego sera zmieszanym z bułką tartą. Wstawić do piekarnika i zapiec na złoty kolor. Danie to podawać z surówką. Smacznego. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.