Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maślaki zapiekane w bułeczkach - 80 dag maślaków (lub innych świeżych grzybów) - 4 okrągłe bułeczki - 1 czerwona cebula - 2 łyżki margaryny lub masła - 5 łyżek oleju - 1 czubata łyżeczka maki - 1/2 szklanki gęstej śmietany - 1 pomidor - 3 łyżki startego sera (gouda, podlaski ) - 1 łyżka natki pietruszki - sól, pieprz Grzyby umyć i drobno pokroić. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju i dodać grzybki. Dusić, aż będą miękkie i sos wyparuje. Zmieszać 1 łyżeczkę margaryny z mąka, dodać do grzybów i chwilkę dusić. Grzyby przyprawić do smaku i wymieszać ze śmietana. Bułki przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Obie połówki posmarować olejem z obu stron i wypełnić duszonymi grzybami. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i ułożyć połówki bułeczek. Na każdej miseczce z grzybami położyć plasterek pomidora, posypać startym serem i położyć po małym wiórku margaryny lub masła. Zapiekać 20 minut w temp. 190 stopni C, aż bułeczki się zrumienią. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.