Gość bosiu19 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Składniki na 4 porcje : - 40 dag matjasów - sól , biały pieprz - 1 cebula - 10 dag groszku zielonego z puszki - 200 ml gęstej kwaśnej śmietany - główka sałaty - 1 cytryna Przyrządzenie : - Marchewkę oskrobać , włożyć do wrzątku, gotować około 8 minut . Wyjąć , ostudzić . Pokroić na małe kawałeczki . - Większe częsć matjasów drobno pokroić . obrać i posiekać cebulę . Groszek przełożyć na sitko i opłukać . Kilka liści sałaty odłożyć do dekoracji , reszte porwać na małe kawałki . Wymieszać przygotowane składniki . - Śmietanę przyprawić sokiem z cytryny , solą i pieprzem . Ubić na półsztywno . Wymieszać ze składnikami sałatki . Przełożyć do salaterki przybranej liśćmi sałaty . Przed podaniem schłodzić Cytuj
gosiek50 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witam -tą sałatkę zrobiłam wczoraj na kolacje i miłe zaskoczenie - domownikom zasmakowała. Dziękuje bosiu za fajny przepis. :) :) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.