ina12 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 50 dag mięsa mielonego bułka jajko łyżka zielonej pietruszki sól, pieprz , 10 dag sera łagodnego kilka pieczarek 4 dag masła olej do smażenia papryka mielona do oprószenia Wyrobić mięso mielone z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami do smaku. Uformować okrągłe lub podłużne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć. Na usmażone kotlety położyć po krążku sera, na ser ułożyć plasterki umytych i osączonych z wody pieczarek, oprószyć mieloną papryką. Na każdy kotlet rozdzielić masło i na kilka minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Danie gotowe jest gdy ser zaczyna spływać z kotletów. Podawać polane tłuszczem w którym się zapiekały. ina12 Cytuj
DeLarge Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 gdy robię kotlety mielone z reguły staram sie moczyć bułkę w mleku i wydaje mi sie że przy tym przepisie dobrze by takie rozwiązanie pasowało Cytuj
efcia Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Masz rację ja też dodaję bułkę rozmoczoną w ciepłym mleku, którą wcale nie wyciskam lecz daję na sitko aby mleko trochę ściekło. Nadmiar mlka nie szkodzi, a kotlety są bardzo pulchne i wcale się nie rozwalaja podczas smażenia. Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Dziękuję Wam za poradę, przyznaję się że ja zawsze moczę bułkę w wodzie pomimo że już nie raz czytałam ze moczy się również w mleku. ina12 Cytuj
Iwona GD Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ja również dodaję bułkę namaczaną w mleku i odstawiam na sito:) Cytuj
Jola_A. Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A ja podobnie jak ina12, mocze bulke w wodzie, nastepnie ja wyciskam i ten sposob wydaje mi sie bardzo dobry. Cytuj
Jolcia Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Ja robię podobne kotleciki ,tylko na usmażone kładę plasterek żółtego sera i plasterek cienkiej kiełbasy. Oczywiście na chwilę wkładam do piekarnika. Ser się roztopi a kiełbaska zrumieni. ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.