Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50 dag mięsa mielonego bułka jajko łyżka zielonej pietruszki sól, pieprz , 10 dag sera łagodnego kilka pieczarek 4 dag masła olej do smażenia papryka mielona do oprószenia Wyrobić mięso mielone z dodatkiem namoczonej i odciśniętej bułki, jajkiem, zieloną pietruszką i przyprawami do smaku. Uformować okrągłe lub podłużne kotlety, otoczyć je w tartej bułce i usmażyć. Na usmażone kotlety położyć po krążku sera, na ser ułożyć plasterki umytych i osączonych z wody pieczarek, oprószyć mieloną papryką. Na każdy kotlet rozdzielić masło i na kilka minut przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika. Danie gotowe jest gdy ser zaczyna spływać z kotletów. Podawać polane tłuszczem w którym się zapiekały. ina12

Opublikowano

Masz rację ja też dodaję bułkę rozmoczoną w ciepłym mleku, którą wcale nie wyciskam lecz daję na sitko aby mleko trochę ściekło. Nadmiar mlka nie szkodzi, a kotlety są bardzo pulchne i wcale się nie rozwalaja podczas smażenia.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja robię podobne kotleciki ,tylko na usmażone kładę plasterek żółtego sera i plasterek cienkiej kiełbasy. Oczywiście na chwilę wkładam do piekarnika. Ser się roztopi a kiełbaska zrumieni. ;-)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.