Dorunia Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Składniki: -2 szkl.cukru -7 jajek Zmiksować i dodać: -3 szkl.mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -olejek śmietankowy -6 łyżek oleju Dodać do zmiksowanych jajek z cukrem i wylać na blaszkę.Na ciasto ułożyć 1/2 kg śliwek bez pestek. Piec około 40-50 minut w temperaturze 180 st. SMACZNEGO :) :) :) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Dzięki Doruniu za fajny przepis na ciasto ze śliwkami , w najbliższym czasie je upieke , bo sezon na śliwki trwa i trzeba go wpełni wykorzystać. :) :) Pozdrawiam Cytuj
Gość Megi Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 przepis wyglada zachecajaco napewno sprobuje ;-) Cytuj
Bernimek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Szybkościowy ten śliwkowiec ... SUPER !!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Dzisiaj będę robiła to ciasto,ale zamiast śliwek dodam wisienki,potem dodam zdjęcie i napiszę,czy z wiśniami jest równie dobre jak ze śliwkami :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Już ciasto jest gotowe...z wisienkami jest też smaczne bardzo...dałam więcej niż 1/2 kg.wiśni,ale za to musiałam piec nie 30 min. tylko 50 min. Obiecane fotki: Cytuj
aga0113 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ciacho piekne!!!! Bardzo apetycznie wygląda. :wink: :) :roll: Spróbuje i ja zrobić tylko mam pytanie ile to jest więcej tych wiśni 70dkg wystarczy? Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Aga w przepisie jest 50 dkg.i wystarcza w zupełności więc 70 dkg.będzie w sam raz...będzie je po prostu bardziej widać i czuć w cieście. Pozdrawiam :wink: Cytuj
kate_76 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 ale cudnie wyglada i pewnie tak smakuje!!! Cytuj
apsik Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Piękne ciasto Dorunia,takie apetyczne i kuszące i wcale przy nim nie ma pracy . Jutro będę miała wiśnie to spróbuję zrobić i oczywiście podziele się wiadomościami o efekcie. Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Dziękuję za miłe słowa...Elu upiecz ciasto jest ono bardzo łatwe do zrobienia(ja tylko takie piekę bo nie umiem za bardzo piec),a smakuje bardzo wyśmienicie. Pozdrawiam :wink: Cytuj
Jolcia Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ale robicie smaka :wink: .Muszę upiec rodzince. Cytuj
marzycielka Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ależ Doruniu śliczne ciasto,bardzo smakowicie wygląda. Cytuj
biedroneczka Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Wygląda na pyszne ciasto wiśnie dojrzałe trzeba wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi