Majeczka_14 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Doruniu ale smakowicie wygląda to ciacho mmm :). Mam pytanie: czy to jest biszkopt albo jakieś biszkoptopodobne ciasto :wink:? Pozdrawiam :roll:. Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Majeczko to jest ciasto podobne do biszkoptowego,ale jak skusisz się,żeby go upiec to przekonasz się,że jest bardzo smaczne...nie jest suche,a owoce sprawiają,że jak się je zajada to się nie zapycha i nie trzeba go popijać(piszę trochę prymitywnie,ale wszyscy będą wiedzieli o co mi chodzi) Pozdrawiam :wink: :) :roll: Cytuj
Majeczka_14 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Aha dziękuję Doruniu, nie piszesz prymitywnie hehe tylko normalnym językiem :wink:. Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Dorunia piękne i apetyczne ciasto upiekłaś. Proszę sama siebie nie krytykować bo ja wiem że Ty umiesz i potrafisz piec znakomicie. Pozdrawiam Cytuj
elusia Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Dzien dobry Doruniu,widzalam Twoje ciasteczko,az slinka idzie.Male pytanko,jak zrobic,zeby owoce nie opadly?Kiedys zrobikam podobne i wszystkie owoce mialam na dnie. Elzbieta z Gdanska Cytuj
biedroneczka Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Doruniu zrobiłam to ciacho z wiśniami i wyszło super, bardzo pulchne. Owoce mi nie opadły. Polecam Cytuj
Dorunia Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Dzien dobry Doruniu,widzalam Twoje ciasteczko,az slinka idzie.Male pytanko,jak zrobic,zeby owoce nie opadly?Kiedys zrobikam podobne i wszystkie owoce mialam na dnie. Elzbieta z Gdanska Elusiu ja do tego ciasta niczym nie obsypywałam wiśni...jak już ciasto wylałam na blaszkę to powrzucałam wisienki i do piekarnika...część owoców opadła,ale nie wszystkie. Cytuj
rozella Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Doruniu! strasznie sie cieszę, że trafilam na ten przepis. Miałam kiedyś podobny "po mamie". Ciut inne były składniki, efekt bardzo podobny, przy niezbyt dużym nakładzie pracy. Niestety zagubiłam ten przepis i nie mogę znależć. Wczoraj wypróbowałam przepis od Ciebie z wiśniami. Rewelacja!!! pięknie wyrósł puszysty, lekki niczym biszkopt. Spora ilość jaj powoduje, ze skórka z wierzchu jest chrupiąca. :wink: Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Bardzo się cieszę Rozello,że ciasto smakuje...do niego pasują wszystkie owoce...szybciutko się robi i produkty do niego zawsze są w domu. Pozdrawiam :wink: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Po tylu Waszych zachętach postanowiłam upiec to ciacho, wiśnie jeszcze na drzewie rosną :mrgreen: Mam jednak pytanie, gdyż w przepisie podana jest 1 łyżeczka proszku do pieczenia, czy aby na pewno wystarczy taka ilość zważywszy, że są 3 szkl. mąki i 7 jaj? Czekam niecierpliwie :razz: Justyna Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Kochaniutka Justynko na pewno wystarczy 1 łyżeczka,ja piekąc to ciasto co są podane zdjęcia dodałam nawet mniej niż 1 łyżeczkę bo tylko tyle miałam w domu i ciasto wyszło takie jakie widać,więc bez obawy jak dodasz całą łyżeczkę to wyjdzie jeszcze ładniejsze. Pozdrawiam :razz: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Mam pytanie jak zmiksujemy jajka z cukrem i dodamy mąkę i pozostałe składniki to je też należy miksować czy mieszać łyżką? Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Edytko po zmiksowaniu jaj z cukrem i dodaniu reszty składników do samego końca miksujemy mikserem...nie trzeba mieszać łyżką :mrgreen: pozdrawiam :razz: Cytuj
JustynaZ Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Doruniu, dzięki serdeczne za odpowiedź, w sobotę zamierzam ciacho upiec, podzielę się spostrzeżeniami :razz: Pozdrawiam, Justyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi