Dorunia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Może być tak jak pisze Dora35,że dałaś za dużo mąki...oleju nie jest za mało,ja daję tyle i jest dobrze,a ciasto też mam dosyć gęste,ale nie mocno gęste,że nie mogę miksować. Pozdrawiam :( Cytuj
ala291 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ja robiłam według przepisu i moje ciasto nie było sztywne było takie lejące może dałas za dużo mąki ?? nie, nie dalam za duzo maki, tyle, ile jest w przepisie, zreszta, trzymalam sie bardzo przepisu i wszystko dalam i robilam tak, jak w przepisie :( wiec juz sama nie pojmuje co bylo nie tak? :) Cytuj
Nika1990 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 A ja ponowie moje pytanie gdyz nikt mi nie odpowiedział :( Otóż mi również ciasto nie wyszło. Na brzegach prawie się spaliło, a na środku był zakalec.... Dlaczego tak się stało? Również robiłam wszystko według przepisu... Cytuj
sylwia791 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ja piekłam wczoraj ciasto było pyszne wyrosło takie duze ze szok zważywszy ze piekłam na troszke mniejszej blaszce niz standardowa robiłam ciasto chyba 10 min najszybsze ciasto jake znam nie wiem dziewczyny czemu wam nie wyszło ja robiłam ze sliwkami jak w przepisie Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Nika nie mam pojęcia dlaczego ciasto Tobie nie wyszło...ono zawsze mi się udaje,a ja mistrzem pieczenia nie jestem...Sylwio bartdzo się cieszę,że ciasto smakowało :( Pozdrawiam :) Cytuj
nemezis Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zrobiłam to ciasto wczoraj ze śliwkami i od razu znikło. Do dzisiaj ostał się tylko mały kawałeczek więc prawdopodobnie upiekę następny. Bardzo łatwy i szybki w wykonaniu i co najważniejsze przepyszne. :grin: Cytuj
tuska Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ja juz kilka razy robilam tociasto.Pycha, znika od razu.Dzieki za wspaniale przepisy.Pozdrawiam.Tuska. Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Kobietki dziękuję za miłe słowa :grin: Pozdrawiam :P Cytuj
Estera Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam:) A wiec ciasto juz sie piecze...:grin: Robie pierwszy raz z tego przepisu i mam nadzieje ze wyjdzie. Chociaz pieczenie idzie mi gorzej niz gotowanie :grin: :grin: To ciasto bylo bardzo geste..ale milam duuze sliwki i troszke wapdy w sordek..No nic dam znac jak juz bedzie gotowy:) Cytuj
Estera Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 No i juz placek gotowy:) I moge powiedziec ze to byl chyba moj najlepszy placek jaki w zyciu upwieklam:) Poprstu miodzik..no brak slow..Wyszedl bardzo ladny...duzy, urosl pieknie...Pieklam go dluzej bo 50 minut dobre. Spawdzalam wyklaczka i byl w srodku mokry..wiec przedluzylam pieczenie... Takze bardzo dziekuje za przepis...bo placek ejst pyszny..Starsznie sie ciesze bo nie zawsze mi wychodza placki hihih Dziekuje jeszcze raz za przepis. Acha..troszke mi sliwki opadly na spod..Ale byly bardzo duze i ciezkie.. Cytuj
Dorunia Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Bardzo się cieszę Esterko,że ciasto się Tobie udało...ciasto jest takie gęste,a że śliwki opadły to normalne. Pozdrawiam :grin: Cytuj
wiola344 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 ;) Zrobiłam dziś śliwkowca i powiem tyle że jest super ,dziekuje Doruniu za fajny przepis,do tej pory robiłam standardowe ciasto kruche ,ale widze że ten przepis jest lepszy i szybciej się je robi .Pozdrawiam wiola. :D :lol: A to moje dzieło trochę się przypiekło bo zawysoką temperaturę zrobiłam ale jest i tak dobre :D Cytuj
Dorunia Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Cieszę się Wiolu,że smakuje ciasto...faktycznie robi się go szybko i to z takich produktów,które przeważnie zawsze mamy w domu ;) Pozdrawiam :D Cytuj
justhi Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Muszę dzisiaj spróbować tego Twojego ciasta Doruniu. Lubię w kruszonce aromat śmietankowy, w cieście całkiem ciekawie (smacznie) się zapowiada. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.