ainoh7 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 acha jeszcze mam pytanie: czy mogłabym te ciasto polac czekolada? taka polewa? jak myslicie bedzie pasowac? Cytuj
Dora35 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 według mnie to polewa nie pasuje do ciast owocowych tylko posypanie cukrem pudrem :P Cytuj
ainoh7 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 hmmm no to trudno bo juz troche tam nalałam na wierzch.... ale tak troszke to moze czuć nie bedzie...:P Cytuj
Dorunia Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 A z jakimi owocami piekłaś to ciasto?Jak z jabłkami to myślę,że trochę polewy nie zaszkodzi,a smak będzie dobry :P Cytuj
ainoh7 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 piekłam ze śliwkami. ale to juz i tak po wszystkim bo... :P od poczatku - ciasto ładnie wyrosło, poszło do góry odłożyłam go na bok, polałam ta czekolada.... przyszła do mnie kumpela ja zadowolona pokazuje jej sliwkowca kroje go ...i słysze pytanie: "to jest z budyniem?" :P cholewcia patrze - a tam surowe ciasto :P upiekło sie na bokach bardzo łądnie ale w srodku tam gdzie te sliwki to całkiem całkiem surowe.... no i co wy na to? :P takiego beztalencia do ciast nie znajdziecie.... dlaczego tak sie stało? dałam tam śliwki te takie żółte...piekłam 25 minut, ładnie sie dzwigło i potem nagle takie cos...... co wy na to? oj długo ja sie juz nie wezme za pieczenie ciast :P Cytuj
Dora35 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ja wszystkie ciasta pieke w temperaturze 190* tak ok 1 godz bo 25 minut to raczej krótko jak na ciasto z owocami :P Cytuj
ainoh7 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 no.. moja wina.. teraz zawsze sie was bede pytac DROGIE forumowiczki :P fajnie ze jestescie :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mogłaś sprawdzić patyczkiem,ja zawsze tak robię mimo to,że w przepisie podany jest czas pieczenia to po tym czasie sprawdzam,czy już jest upieczone i jak jest potrzeba to zostawiam na kilka minut w piekarniku i potem znowu sprawdzam i tak do skutku,aż się upiecze. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 aaa widzisz sprawdziłam i było ok. ale ja sprawdziłam na bokach a tu akurat wyrosło... a środek ..no nie wiem moze te sliwki były za ciężkie albo co... Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja ciasto sprawdzam i na bokach i na środku :P Cytuj
Dora35 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Właśnie zabieram sie za pieczenie tego ciasta dzisiaj zrobie ze śliwkami :P Cytuj
ainoh7 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 daj znac jak wyszło moze sie cos naucze... :grin: Cytuj
Pączuszek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Super ciasto mogę sobie popatrzeć. Cytuj
Dora35 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ciasto pyszne wysokie mi urosło super już połowy nie ma :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.