Nika1990 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Chciałabym jutro upiec to ciasto...ale mam takie pytanie - czy ten olejek śmietankowy jest konieczny? Czy mogę zamiast niego użyć cukru waniliowego? Cytuj
Dora35 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ja nie miałam olejku w domu więc nie dałam i też wyszło super :grin: Cytuj
Nika1990 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zrobiłam dzisiaj to ciasto... i niesety mi nie wyszło :grin: Również nie dodałam tego olejku, ale chyba nie w tym rzecz. Otóż ciasto po bokach się przypaliło, a na środku - zakalec !!! Dlaczego tak się stało :grin: ? Piekarnik miałam na 180 stopni, wszystko robiłam według przepisu... Cytuj
Anetka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witajcie jestem nowa ale korzystam z waszych przepisów od dawna . Wczoraj piekłam Śliwkowiec pyszny (ze śliwkami) i wysoki oraz Drożdżówkę bez Ubrania-super .W ogóle to podziwiam p.Halinę za umiejętności. postaram się być częstym gościem gdyż gotowanie i pieczenie sprawia mi przyjemność. Cytuj
iwona30 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witaj Anetko, ale to drożdżówka bez urabiania z nie bez ubrania super napisałaś Halinka by się uśmiała. Cytuj
Anetka Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 No faktycznie :grin: Ale ja sobie tak wmówiłam dopiero ty mnie wyprowadziłaś z błędu Dziękuje Cytuj
ala291 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Doruniu... z mojego śliwkowca, klapa!! nic nie uroslo mi ciasto!...zrobil sie zakalec...juz jak mieszalam ciasto, to bylo bardzo ścisłe, juz mi sie nie podobalo...dlaczego tak wyszlo?? ala291 Cytuj
ala291 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 musimy poczekac ainoh7, co nam odpowie Dorunia? bo jej ciasto, na fotkach, wyglada super, a moje niestety...klapa :grin: Cytuj
ainoh7 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 no mnie juz odpowiedziała wczesniej ze za krótko piekłam po prostu no i moze jest to racja... Cytuj
ala291 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 ja nie pieklam krotko, bo nawet dluzej, niz podala w przepisie Dorunia... u mnie wyszedl zakalec na calej lini... jak mikserem mieszalam ciasto, to juz bylo ciezko miksowac, poniewaz ciasto bylo bardzo geste, az za bardzo... :grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Alu jest mi bardzo przykro,że ciasto Tobie nie wyszło...ja piekłam go już mnóstwo razy i za każdym razem jest ok...może faktycznie za krótko piekłaś,bo czasami ja też muszę przedłużyć czas pieczenia,a co do gęstości ciasta to ono musi takie być,żeby wszystkie owoce od razu nie poszły na dno...myślę,że się nie zniechęcisz i upieczesz jeszcze raz to ciasto i będziesz zadowolona P)ozdrawiam :grin: Cytuj
ala291 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Dorunia... pieklam troszke dluzej, niz podalas w przepisie, ale i tak to nic nie dalo...mysle tylko, czy nie bylo malo oleju? jest tylko 6 lyzek...czy to nie za malo Dorunia? ciasto bylo takie " sztywne " ciezko sie nawet miksowalo...nie wiem sama? zastanawaim sie, co bylo zle? :( pozdrawiam Cytuj
Dora35 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ja robiłam według przepisu i moje ciasto nie było sztywne było takie lejące może dałas za dużo mąki ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.