Dorunia Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Składniki: -1 kostka masła -1 szkl.cukru pudru -2 paczki wiórek kokosowych 100g. -2 paczki herbatników -orzechy laskowe Miksujemy masło,dodajemy cukier puder,cały czas mksując dodajemy 2 jajka i wiórki kokosowe,dalej miksujemy.Następnie wkładamy masę do lodówki na 1 godzinkę.Herbatniki kruszymy na małe kawałki i na koniec dodajemy do masy,następnie lepimy kulki ,wkładamy orzeszek do środka i obtaczamy we wiórkach kokosowych. Smacznego :) :) :) Cytuj
Marra Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Doruniu ja uwielbiam Rafaello i muszę je spróbować. Mam tylko pytanko jakiej wielkości paczki wiórek (80g, 100g, 150g) ? no i czy na obtoczenie to dodatkowa paczka, czy odsypać od tych dwóch paczek? No i pomysleć, że w Wielkim Poście zamierzałam zrezygnować ze słodyczy.... :razz: Pozdrowionka Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Witaj Marro! Wiórki mają być 100g.i powinno wystarczyć,ale jak będzie za mało to trochę dosypać.Na obtoczenie to odsyp z tych paczek.Jak zdecydujesz się zrobić to daj znać czy smakowały. Pozdrawiam :razz: Cytuj
kaja Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Witaj Doruniu Mam pytanie czy do tej masy mam dać 2 całe jajka.Będe wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Witaj Kaja! Tak,masz rację do masy dodaje się 2 całe jajka. Pozdrawiam :razz: Cytuj
kaja Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Witaj Doruniu Kuleczki zrobione. Zrobiłam z połowy składników co było błędem bo są bardzo dobre tym bardziej że bardzo lubimy rafaello.Moja 6 letnia córcia co jakiś czas otwiera lodówkę i sięga po kuleczke mężowi też smakowały. Jednym słowem PYSZNE I ŁATWE DO ZROBIENIA wiem że często będe korzystała z tego przepisu.ja miałam jeszcze w domu płatki migdałowe to trochę dodałam. Pozdrawiam Cytuj
Marra Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja robię jutro i dla odmiany zamierzam robić 2 porcje od razu :razz: Doruniu napiszę czy smakowały :razz: Pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 Witaj Kaju! Bardzo się cieszę,że smakowały Wam kuleczki.Marro czekam na opinię. Pozdrawiam :razz: Cytuj
Marra Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 REWELACJA!!! Doruniu ten smak jest jak oryginalny a nawet lepszy od oryginalnego Rafaello. Dobrze, że zrobiłam z dwóch porcji, bo inaczej by zabrakło :wink: Lodówka cieszy się dzisiaj wyjątkową popularnością. Robiłam bez orzeszka i tez pyszniutkie. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Cytuj
Gość Barbarelka Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Dziś zrobiłam kuleczki Rafaello i są przepyszne. Rewelacja!! Zgadzam się z Tobą Marra - są lepsze od oryginalnych Rafaello. Dzięki Doruniu!! Pozdrawiam!! Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nawet nie wiecie jaką radość mi sprawiacie pisząc,że te kuleczki są smaczne.Bardzo sie cieszę i pozdrawiam Was cieplutko. :wink: Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Doruniu, kuleczki PRZEPYSZNE - są szybkie i łatwe w wykonaniu, a smakują ...mmmm... POLECAM :wink: Cytuj
apsik Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Dorotko ile wychodzi średnio tych kuleczek ,bo mój synek ma w piątek urodziny i zaprosił kolegów więc myślę że może bym zrobiła ,jak myślisz będą chłopakom smakować. Muszę jeszcze poszukać przepisu na torcik,do tej pory robiłam śmietanowy ale czas na jakąś odmianę. Może ktoś ma propozycje co może smakować 11-letnim ,,mężczyznom'' :wink: Cytuj
renigliwice Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Dorotko- aż ślinka leci na taki widok!!! Piękne zdjęcia. Dziękuję też Tobie Doruniu za ciekawy przepis. Pa :wink: :razz: :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi