DeLarge Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 4 jaja łyżka masła 2 łyżki tartego sera żółtego (ementaler najlepszy) 1 1/2 szkl. sosu pomidorowego sól, pieprz, ew. bazylia Do naczynia do zapiekania wlać sos, wbić jaja, posypać żółtym serem i polać stopionym masłem. Zapiec w piekarniku. Podawać z pieczywem lub kluskami i z surówkami. Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Witam :) Nie miałam pomysłu co zrobić sobie na kolację,ale już mam,będą to te jaja zapiekane w sosie pomidorowym wedłóg tego przepisu.Dam znać jakie mi wyszły.Dzięki za fajny przepis DeLarge. Pozdrawiam :) :) :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Witam :) Zrobiłam na kolację te jaja w sosie pomidorowym i wyszły super smaczniutkie.Robiłam tylko dla siebie,bo nikogo więcej nie było,więc zrobiłam z połowy porcji,ale następnym razem zrobię całą porcję jak będziemy wszyscy w domku. Pozdrawiam :) :) :P Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Mnie ten przepis bardzo zainteresował, potrawę przygotuję moim domownikom, żałuje że ja muszę obyć się tylko smakiem z wyobraźni. ina12 Cytuj
Kubasie Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Bardzo intrygujacy przepis nigdy bym nie pomyślała żeby w taki sposób zrobić jajka.] Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne. Polecam, spróbujcie sami, a się przekonacie. Unormował mi się choresterol i ja sobie podjadłam. Wielkie dzięki za przepis. Pozdrawiam Cytuj
gabi-ostra Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Kochane kobitki a powiedzcie jakiego sosu pomidorowego użyłyście,bo strasznie apetycznie brzmi ten przepis.Poza tym to zawsze mam kłopot z piątkowym obiadem,a to coś nowego i mam ochotę to wypróbować.Pa.Gabi. Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja sos pomidorowy zrobiłam sama osobiście. Cytuj
DeLarge Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 zawsze robiłem takie jaja z najprostszym sosem pomidorowym, ale można oczywiście poeksperymentować... Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Robię podobną potrawę, nawet wczoraj ją jedliśmy. W głębokiej patelni przesmażam szybciutko, pokrojone ząbki czosnku, wlewam sos pomidorowy, dodaję koncentrat pomidorowy, sól, chili, trochę cukru i na gotujący sos wbijam jajka. Nie wolno mieszać. Duszę pod przykryciem. Kiedy jajka się zetną, potrawa jest gotowa do podania. Dziękuję DeLarge za Twój przepis. Następnym razem spróbuję zapiec je w piekarniku. Pozdrawiam. Renata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.