ina12 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 4 duże pieczarki 1 serek topiony śmietankowy 1 duża cebula 1 jajko sól, pieprz, bułka tarta, olej Pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi otworami, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Serek topiony pokruszyć, dodać jajko, sól, pieprz, dosypać tartej bułki i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Kotlety bez panierowania smażyć na gorącym tłuszczu. ina12 Cytuj
Jola_A. Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Z podanych skladnikow ile wychodzi kotletow? Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Jolu serek dodaję Hochland 100g. Pieczarek zawsze kupuję 8 średnich bo nie zawsze są w sprzedaży duże. Z tej porcji wychodzą 4 kotlety normalnej wielkości i 1 mniejszy. Bułki tartej trzeba dodać tyle żeby można uformować kotlety, ale to napewno o tym każdy wie. ina12 Cytuj
Kubasie Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ineczko kotleciki są pierwsza klasa, bardzo nam smakowały.Fantastyczny przepis. :) :) :) Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Kubasie dziękuję za wystawioną ocenę. Kto lubi pieczarki to ta potrawa każdemu napewno będzie smakowała. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Witaj Ineczko wczoraj na kolacje zrobiłam kotleciki są przepyszne a że lubie eksperymentować , to część kotletów upiekłam bez panierki , a część obtoczyłam w sezamie i musze przyznać że obie te wersje są naprawde bardzo smaczne, polecam te kotleciki wszystkim . ;-) :grin: :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
monilek26 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Dzisiaj na obiadek zrobiłam te kotleciki - no po prostu rewelka!!! Świetny smak. Domownicy przepadają za pieczarkami więc nie trzeba było ich namawiać do konsumpcji kotletów. To danie na stałe wejdzie do naszego jadłospisu. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Czy pieczarki mają być surowe czy przesmażone? Cytuj
DeLarge Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Pieczarki zetrzeć na tarce z dużymi otworami, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. naturalnie że przesmażone Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 DeLarge bardzo dziękuję za udzielenie prawidłowej odpowiedzi. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
ilka76 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Zrobiłam dziś na obiad. Pyyycha! Cytuj
beatusek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Dopiero dzisiaj wpadłam na ten przepis! Zrobiłam kotleciki na obiadek - były pyszne!!!!! Dziękuję za przepis i POZDRAWIAM !!! Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Beatusek dziękuję za wypróbowanie i miłą wiadomość. Dziękuję również tym osobom którym nie udzieliłam odpowiedzi, przepraszam. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
rossi Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Czy serek może być inny niż śmietankowy? Na dzisiejszy piątkowy obiad w sam raz aż mi ślinka cieknie ale mam tylko topiony ementaler :D Może ktoś zdąży odpowiedzieć.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.