Kubasie Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Drodzy forumowicze poszukuje przepisu na domowy smalczyk.Bardzo mile widziane urozmaicone przepisy. dziecko1.bmp Cytuj
DeLarge Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Kubasie, napiszę Ci jak smalec robię ja. Kroję drobno słoninę i wytapiam ją w garnku na wolnym ogniu, następnie dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję dosyć sporo majeranku oraz vegety (nie tak dużo jak majeranku, oczywiście). Gotowe. Cytuj
Kubasie Opublikowano 12 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Delarge bardzo dziękuje za przepis. Ja na zrobienie smalczyku zbieram sie od dawna.dzieki :) A jaki mam dodać majeranek może być suszony , a może dodaje sie krojony w liściach. Cytuj
DeLarge Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 ja zawsze dodaję suszony, taki świeży za bardzo mi nie pasuje do smalcu Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 Witam Ja też robię swojski smalczyk,ale nie dodaję do niego od razu przypraw lecz dopiero póżniej,dlatego,że ja lubię niektóre potrawy robić na smalcu a taki swojski bije na 100% ten ze sklepu. Teraz jak będę robiła,to zrobię wedłóg przepisu DeLarge. Pozdrawiam :) :) :) Cytuj
marika Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 witam!!! ja kroje słoninkę,przetapiam a na patelni podsmażam pokrojoną cebulkę, potem wrzucą ją do smalca sypię także czosnku w granulkach i jarzynki. Swego czasu gdy podawałam w barze do piwka chlebuś z moim smalczykiem znikał z talerza w mgnieniu oka a ja miałam później zamówiena od klientów, także chyba jest dobry :) Pozdrowienia!!! Cytuj
basga Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 ja robię tak jak większość z tym,że pod koniec smażenia dodaję starte jabłka i drobno pokrojone śliwki suszone no i oczywiście cebulkę. smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.