Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kubasie, napiszę Ci jak smalec robię ja. Kroję drobno słoninę i wytapiam ją w garnku na wolnym ogniu, następnie dodaję pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję dosyć sporo majeranku oraz vegety (nie tak dużo jak majeranku, oczywiście). Gotowe.

Opublikowano

Delarge bardzo dziękuje za przepis. Ja na zrobienie smalczyku zbieram sie od dawna.dzieki :) A jaki mam dodać majeranek może być suszony , a może dodaje sie krojony w liściach.

Opublikowano

Witam Ja też robię swojski smalczyk,ale nie dodaję do niego od razu przypraw lecz dopiero póżniej,dlatego,że ja lubię niektóre potrawy robić na smalcu a taki swojski bije na 100% ten ze sklepu. Teraz jak będę robiła,to zrobię wedłóg przepisu DeLarge. Pozdrawiam :) :) :)

Opublikowano

witam!!! ja kroje słoninkę,przetapiam a na patelni podsmażam pokrojoną cebulkę, potem wrzucą ją do smalca sypię także czosnku w granulkach i jarzynki. Swego czasu gdy podawałam w barze do piwka chlebuś z moim smalczykiem znikał z talerza w mgnieniu oka a ja miałam później zamówiena od klientów, także chyba jest dobry :) Pozdrowienia!!!

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja robię tak jak większość z tym,że pod koniec smażenia dodaję starte jabłka i drobno pokrojone śliwki suszone no i oczywiście cebulkę. smacznego!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.