Dorunia Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 -1 kg.cytryn -1 kg.cukru -1 litr mleka -1 litr spirytusu Cytryny umyć,obrać z żółtej skórki(cienko skrojoną skórkę z jednej cytryny zostawić),pokroić w plasterki,usunąć pestki,włożyć do gąsiorka,dodać cukier,mleko,spirytus i skórkę z jednej cytryny.gąsiorek zamknąć i odstawić w chłodne ciemne miejsce na miesiąc(co kilka dni potrząsać gąsiorkiem),Następnie przefiltrować nalewkę przez bibułę filtracyjną bardzo wolno(kroplami).Właściwie przefiltrowana nalewka jest krystalicznie przezroczysta,ma żółtawy kolor i delikatnie smakuje. Cytuj
DeLarge Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 moja bardzo dobra znajoma pracuje w aptece! zapytam się niej czy zna taki przepis i czy to piła kiedykolwiek?! jak znam farmaceutów to nie wytrzymają miesiąca czekając na napitek... Cytuj
dana2005 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 robiłam taką nalewke - dobra. Tą nalewkę dodaję również do kremu budyniowego. Cytuj
Marra Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Czy to nie to samo? cytrynówka Pozdrawiam Mam odpowiedź na pytanie o kolor :( Czym można zastąpić gąsiorek? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.