apsik Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Janko pierniczki upieczone i są pierwsza klasa-piekłam rano a teraz chowałam do pojemników i są nadal miękkie. Tylko jak zaznaczyłaś trzeba naprawdę krótko piec i pilnować tego czasu-bo jak siedzą w piekarniku trochę dłużej to są już twardsze. Poradż mi gdzie je schować jeśli brakło mi pojemników-stawiam oczywiście dużą --------5 i polecam wszystkim. Pozdrawiam.... Cytuj
Janka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Gdy nie miałam dużych puszek, kładłam je do woreczków foliowych a potem do jakiegoś nieużywanego garnka. :) Trzymałam też w foreczkach w kartonie. Jak masz duży słój(bez zapachu),to możesz do niego włożyć pierniki. Cytuj
Janka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tym razem moje wnuczki zastrajkowały i musiałam sama zdobić https://www.radikal.ru Nie miałam cierpliwości i większość pierników pokryłam pyszną glazurą czekoladową z przepisu bajaderki. https://radikal.ru/F/i018.radikal.ru/0912/d7/7fcd9cd8da70.jpg.htmlhttps://radikal.ru/F/s39.radikal.ru/i086/0912/d1/25ec7221b15c.jpg.html Cytuj
Basia K Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Moje pierniczki też już upieczone. Janko!Są pyszne (oczywiście trzeba było spróbowac). Schowałam je do plastykowych pojemników,mam nadzieję,że tak też można je przechowac..... Cytuj
Janka Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Bardzo się cieszę że smakują,możesz je tak przechowywać-nic im nie będzie. Cytuj
apsik Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Janeczko to moje pierniczki-wstawiam zdjęcie-a ich dawno już nie ma-oj zjadłoby się. 1 Cytuj
Basia K Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Moje też już "historyczne" pierniczki.Tuż po wyjęciu z pieca.Ale wyrosły! 1 Cytuj
Janka Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Cieszy mnie to,że skorzystałyście z podanego przepisu. Basiu-moje za bardzo nie rosną w piekarniku. apsik-ładne,kolorowe pierniczki.Ja w tym roku nie bardzo się spisałam :mrgreen: ,oj nie.. Cytuj
kuchcia Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Uwielbiam pierniki, szczególnie ich fenomenalny zapach. Idealnie smakują zimową i jesienną porą, świetny dodatek do dobrze zaparzonej kawy. Widzę, że nie ja jedna jestem fanką pierników, na pewno wypróbuje wasze przepisy, bo wydają mi się całkiem ciekawe - ciasteczka zapowiadają się przepysznie:) Cytuj
Janka Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Podnoszę temat,bo już wkrótce trzeba sie zebrać w sobie i zrobic ciasto. Własnie robię listę zakupów :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam,tak to prawda pani Janko :) trzeba juz sie przygotowac do pieczenia pierniczkow. Ja zarazilam mame i siostre tym przepisem i oczywiscie w tym roku pieka pierniczki :) za dwa tygodnie zaczynam wypieki,pozdrawiam. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 Moje ciasto piernikowe juz lezakuje ,w poniedzialek bede piekla pierniki :( Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Moje pierniki juz upieczone :( ale pachnie! W tygodniu bede je zdobila :) 1 Cytuj
basga Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Dziś w TV było o pieczeniu i zdobieniu pierniczków i zapamiętałam fajny sposób na dekoracje-trzeba zmielić w młynku do kawy jeden kolor landrynek owocowych,w pierniczku wyciąć jakiś kształt i w to miejsce,równo z wysokością ciasta wsypać ten landrynkowy proszek,który podczas pieczenia się skrystalizuje i powstanie...witrażowy piernik. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.