ina12 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Dorotko mnie się pierniczki przez Ciebie wykonane też bardzo podobają. Cytuj
figiel Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2011 Dziękuję :) moje ciasto lezakowało 5dni , lepsze są te grubsze ...zapach pierników wprowadza świateczny nastrój ,gorzej z pogodą ;) u nas wiosna . Pozrawiam mikołajkowo :) Cytuj
Isiap Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam wszystkich, Znalazłam link do tego wspaniałego przepisu na jakimś innym forum kulinarnym :) No i postanowiłam wypróbować. Pierwszy raz będę piekła pierniczki. Ciasto leżakuje juz 4 dzień no i powoli myślę o pieczeniu i tu mam pytanie: jak długo mam piec te pierniczki? trochę się obawiam bo wiem że nie można za długo bo będą twarde. Napiszcie proszę ile mniej więcej minut pieczecie te pierniczki :) Z góry serdecznie dziękuję. I pozdrawiam. Cytuj
Janka Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2011 Wałkuję ciut grubiej,a podczas pieczenia pilnuję sprawdzam. Spód powinien być podpieczony,a wierzch delikatnie miękki.Jednego piernika naciskam paluchem,gdy leciutko się ugina jest ok. Temp.170 C Cytuj
Basia K Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Już upieczone,ozdobione.Nie tak ładnie,jak Wasze :( grunt że pyszne :-) Cytuj
minia51 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Basiu, śliczne te pierniczki. Cytuj
Janka Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Basiu,bardzo ładne pierniki. Ja swoich nie pokazuję,ogólnie pierniki wyszły mi ładne,ale z lukrem dałam plamę :blush: lukier wyszedł super,nie mam jednak żyłki do misternego tworzenia wzorków i zdałam się na wnuczkę. Część jest ładna,ale z końcówką poszła "na odlew" :mrgreen: zjemy wszystko. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 witam 🙂 tegoroczne pierniczki ( bez weny tworczej 🙂 ) ozdobione tylko czekolada i posypkami 🙂 pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Basiu i Asienko piękne są Wasze pierniczki. Jesteście samokrytykujące się, to jest nieprawdą. Ja upiekłam dużo wcześniej, udekoruję w przyszłym tygodniu. Cytuj
Isiap Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 No to i ja się dołączam :) Pierwszy raz piekłam pierniczki, dekorowanie zostawiłam moim dzieciom (11 i 5 lat) wyszły im całkiem ładnie :) A pierniczki naprawde łatwe do zrobienia i co najważniejsze naprawdę przepyszne.... :) Pozdrawiam. Cytuj
Isiap Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 No to i ja się dołączam 🙂 Pierwszy raz piekłam pierniczki, dekorowanie zostawiłam moim dzieciom (11 i 5 lat) wyszły im całkiem ładnie 🙂 A pierniczki naprawde łatwe do zrobienia i co najważniejsze naprawdę przepyszne.... 🙂 Pozdrawiam. I jeszcze jedno zdjęcie, synek prosił :) Cytuj
Janka Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Isiu,urocze pierniczki,aż mi się gęba rozjechała w uśmiechu,bo przypomniałam sobie moje domowe wnuczki jak co roku wycinały i lukrowały. Teraz tylko młodsza (14)mi asystuje,bo starsza woli sama coś upiec. Uściski dla Twoich dzieci ;-) Cytuj
Basia K Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Dziękuję za miłe słowa,ale naprawdę ja nie mam cierpliwości i fantazji do dekorowania. Kolejny raz napiszę,że są przepyszne! Wkleiłam też zdjęcie na Facebooku i znajomi "pożerają" je oczami.Kilku osobom zrobiłam niespodziankę i podesłałam paczuszki z pierniczkami. Nie macie pojęcia,jakie "peany" mi wypisują w podziękowaniu. A to wszystko dzięki Tobie,Janeczko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi