Janka Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 A to wszystko dzięki Tobie,Janeczko. Dziękuję bardzo za miłe słowa. Cytuj
Kaliope Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Mam bardzo podobny przepis na pierniczki, więc nie będę go dodawać osobno, a moje tegoroczne pierniczki prezentują się tak: Pozdrawiam serdecznie Autorkę przepisu i wszystkich Smakowiczów :) Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Gratuluję udanych wypieków! Wasze pierniczki są bardzo apetyczne, mniam :D Cytuj
Isiap Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dziękuję serdecznie Pani Janeczko :) Moje dzieciaczki też bardzo dziekują i pozdrawiamy :) Cytuj
Janka Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Ja już rozpoczęłam piernikowanie :biggrin: Wczoraj zrobiłam pierwszą partię ciasta i Synowa już mi łapska w miche wsadziła. Teraz wyniosłam michę na balkon i na dniach zrobię nastepne ciasto. W marcu odszedł za Tęczowy Most nasz owczarek,on codziennie zjadał 1 piernika(miał wydzielane) -to był prawdziwy pies na pierniki. Teraz mamy 8 -mies labradora i on też lubi ciasteczka. :grin: Cytuj
AnnaK Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 O ja pierniczę :biggrin: tyle pochlebnych komentarzy, że będę piekła z tego przepisu. Czu kakao jest niezbędnym składnikiem? Dla mnie ten dodatek trochę odpiernikowuje ciasteczka. Pozdrawiam. Cytuj
Jolcia Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Aniu kakao jest niezbędnym składnikiem. Ja zarabiam ciasto w czwartek a w niedzielę zaczynam piec. Troszkę inny przepis ale w tym roku muszę zrobić więcej bo dużo chętnych na zjadanie ;-) Cytuj
Basia K Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja wczoraj zrobiłam ciasto,a dziś już piekłam. Jak co roku-super :-) Cytuj
teresap Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja zrobiłam ciasto wtorek i będę piekła wtorek Pierniki są pyszne i jeśli jeszcze ktoś nie zrobił to za robote U mnie mószą być Jak co roku - lepszych nie ma :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Też się do nich przymierzam :) Cytuj
figiel Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ja je upiekłam w poniedziałek ,a wczoraj wysłałam rodzince na święta :) Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Piękny i smaczny prezent będzie miała Twoja rodzinka Figielku, no i fajny miałaś pomysł 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Tak robię ,kiedy nie mozemy być razem w święta :( piekę jeszcze inne ciastka i obowiązkowo makowca drożdżowego . Cytuj
Basia K Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Świetny pomysł,Rodzinka choc w taki sposób "namacalnie" czuje Twoją obecnosc :-) Ja z kolei obdarowuję koleżanki w pracy. Pakuję symboliczne kilka sztuk w celofan,złota wstążeczka. Mała rzecz a cieszy ;-) W poniedziałek idę ostatni dzień do pracy przed Świętami,wiec z paczuszkami :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi