Janka Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Cieszę się że Wam smakują. Ja co roku robię również z innych przepisów,ale domownicy wolą "nasze".Wnuczka mi dzisiaj doniosła,że moje pierniczki zostały okrzyknięte przez brać studencką"najlepszymi pierniczkami świata" :mrgreen: Cytuj
Basia K Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Pierwsza niedziela adwentu czas robić pierniczki. Jutro chyba zrobię ciasto,a w sobotę pieczenie :-) Muszę jednak zrobić trochę więcej,bo i obdarowywanych koleżanek przybywa (niektóre się przypominają o nie :biggrin: ) a i Święta w tym roku u nas . Cytuj
figiel Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Basiu dzięki za doping ;-) ... ja się też do nich przymierzam . W tym roku dostałam w prezencie piękne foremki i dekoracje do ciasteczek , muszę je wypróbować . Pozdrawiam 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 No właśnie czas na pieczenie pierniczków :biggrin: dzięki dziewczynki, że czuwacie 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Wczoraj upiekłam teraz kolej na pierniki . Cytuj
Janka Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2013 Już piekę 4 porcję [E] 4 kg pierników wysłałam ,część została zjedzona i teraz nieodwołalnie piekę ostatnią porcję. Mam jeszcze zrobioną porcję ciasta na fefernuski kociewskie ,bo z jednej upieczonej porcji też już nic nie zostało. Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Dzięki Figielku za fajny pomysł i przepis, może się skuszę, bo serduszka prezentują się apetycznie :biggrin: Ojej, jaka smaczna ilość pierniczków - mniam :biggrin: a co to takiego te fefernuski? Cytuj
LysyInspiracja Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 W tym roku obiecałem dziewczynie, że to ja zrobię pierniki. Chyba zacznę już teraz je wypiekać, może do Wigilii mi zaczną wychodzić :) Cytuj
Janka Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ojej, jaka smaczna ilość pierniczków - mniam :biggrin: a co to takiego te fefernuski? tutaj jest przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi