asienka19873 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Moje ciasto piernikowe juz lezakuje w spizarni :-( w piatek wieczorem bede piekla pierniczki. Zachecam wszystkich do wyprobowania tego przeopisu,pierniki sa naprawde smaczne! Goraco polecam! Cytuj
Janka Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 asienka W związku z wiadomością na suwaczku życzę Wam wszystkiego najlepszego :-( Jedne pierniki upiekłam po 2 dniach,nie mogłam czekać dłużej bo jakieś łapy mi wyciągały surowe ciasto. Dzisiaj robię następne ciasto piernikowe. zebcia Spróbuj kiedyś zrobić ciasto sama,szczerze zachęcam. BasiaK Kiedyś trzymałam ciasto tydzień i dłużej,wyżerali mi surowe ale jakoś dzielnie to znosiłam. W tym roku jakieś 3 amby przyłożyły się do niego i jedyne wyjście -szybko upiec. Upiekłam,zapuszkowałam i mam spokój. Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 ...jeszcze nigdy w życiu nie piekłam pierników , co gorsze wcale mnie nie ciągnie aby to zrobić choć uwielbiam piec ciasta i ciasteczka... nie wiem czy kiedykolwiek się skusze na ich upieczenie.... Cytuj
Janka Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 :-( Nie wiesz co tracisz. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Dzien dobry :-( Alez u mnie mrozny dzien..ale slonko swieci. Ja wlasnie popieklam moje pierniki...ale ich duzo :-D juz sie nie moglam doczekac zeby je upiec! u mnie nikt nie podjada surowego ciasta na szczescie. Dziekuje za zyczenia pani Janeczko :D Jutro lub w niedziele bede zdobila z mezem tegoroczne pierniczki :D Dalutka ja rowniez ci polecam upiec samej pierniki sa naprawde latwe w przygotowaniu i swietnie smakuja. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ciasto na pierniki zarobione... czeka na wypiek. Cytuj
Janka Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 https://www.radikal.ru Bez lukru,chwilowo zapuszkowane czekają na przypływ chęci do pracy. Trzeci raz będę robić ciasto :-( Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 ...ładne pierniczki ... ale nie dla mnie .... Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Wczoraj zrobiłam ciasto na pierniki. Najpierw pomyślałam,ze to chyba za duża porcja jak dla mnie i zrobiłam z połowy porcji.Teraz tego żałuję....W sobotę biorę się za pieczenie. Janka,nie dziwię się,że jakieś "szelmy" wyjadały Ci surowe ciasto.Ja sama miałam na to ochotę :/ Cytuj
Janka Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Znowu musiałam dorobić i jutro będę pierniczyć. Basiu-powodzenia . Cytuj
apsik Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Janko u mnie też ciasto czeka na pieczenie -do jutra-dam znać jak smakują. Cytuj
Janka Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Przed chwilą wyszłam z kuchni,powiedziałam koniec z piernikami ,ale przypomniałam sobie że czekam jeszcze na nowe foremki(śnieżynki). Dorobie ciasta,ale tylko pół porcji na same snieżynki. :) Cytuj
Basia K Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zajrzałam do mojego ciasta piernikowego...jest bardzo twarde-ma takie byc? Cytuj
Janka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Jeśli było w lodówce lub na balkonie,to jest twarde. Zawsze odcinam kawałek nożem,gniotę jak plastelinę(mięknie),wałkuje i wycinam. Na stolnicy nie trzeba podsypywać mąką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.