Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje ciasto piernikowe juz lezakuje w spizarni :-( w piatek wieczorem bede piekla pierniczki. Zachecam wszystkich do wyprobowania tego przeopisu,pierniki sa naprawde smaczne! Goraco polecam!

Opublikowano

asienka

W związku z wiadomością na suwaczku życzę Wam wszystkiego najlepszego :-(

Jedne pierniki upiekłam po 2 dniach,nie mogłam czekać dłużej bo jakieś łapy mi wyciągały surowe ciasto.

Dzisiaj robię następne ciasto piernikowe.

zebcia

Spróbuj kiedyś zrobić ciasto sama,szczerze zachęcam.

BasiaK

Kiedyś trzymałam ciasto tydzień i dłużej,wyżerali mi surowe ale jakoś dzielnie to znosiłam.

W tym roku jakieś 3 amby przyłożyły się do niego i jedyne wyjście -szybko upiec.

Upiekłam,zapuszkowałam i mam spokój.

Opublikowano

...jeszcze nigdy w życiu nie piekłam pierników , co gorsze wcale mnie nie ciągnie aby to zrobić choć uwielbiam piec ciasta i ciasteczka... nie wiem czy kiedykolwiek się skusze na ich upieczenie....

Opublikowano

Dzien dobry :-(

Alez u mnie mrozny dzien..ale slonko swieci. Ja wlasnie popieklam moje pierniki...ale ich duzo :-D juz sie nie moglam doczekac zeby je upiec! u mnie nikt nie podjada surowego ciasta na szczescie.

Dziekuje za zyczenia pani Janeczko :D

Jutro lub w niedziele bede zdobila z mezem tegoroczne pierniczki :D

Dalutka ja rowniez ci polecam upiec samej pierniki sa naprawde latwe w przygotowaniu i swietnie smakuja.

Opublikowano

Wczoraj zrobiłam ciasto na pierniki.

Najpierw pomyślałam,ze to chyba za duża porcja jak dla mnie i zrobiłam z połowy porcji.Teraz tego żałuję....W sobotę biorę się za pieczenie.

Janka,nie dziwię się,że jakieś "szelmy" wyjadały Ci surowe ciasto.Ja sama miałam na to ochotę :/

Opublikowano

Przed chwilą wyszłam z kuchni,powiedziałam koniec z piernikami ,ale przypomniałam sobie że czekam jeszcze na nowe foremki(śnieżynki). Dorobie ciasta,ale tylko pół porcji na same snieżynki. :)

Opublikowano

Jeśli było w lodówce lub na balkonie,to jest twarde. Zawsze odcinam kawałek nożem,gniotę jak plastelinę(mięknie),wałkuje i wycinam. Na stolnicy nie trzeba podsypywać mąką.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.