Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Janko pierniczki upieczone i są pierwsza klasa-piekłam rano a teraz chowałam do pojemników i są nadal miękkie. Tylko jak zaznaczyłaś trzeba naprawdę krótko piec i pilnować tego czasu-bo jak siedzą w piekarniku trochę dłużej to są już twardsze. Poradż mi gdzie je schować jeśli brakło mi pojemników-stawiam oczywiście dużą --------5 i polecam wszystkim. Pozdrawiam....

Opublikowano

Gdy nie miałam dużych puszek, kładłam je do woreczków foliowych a potem do jakiegoś nieużywanego garnka. :) Trzymałam też w foreczkach w kartonie. Jak masz duży słój(bez zapachu),to możesz do niego włożyć pierniki.

Opublikowano

Moje pierniczki też już upieczone. Janko!Są pyszne (oczywiście trzeba było spróbowac). Schowałam je do plastykowych pojemników,mam nadzieję,że tak też można je przechowac.....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cieszy mnie to,że skorzystałyście z podanego przepisu.

Basiu-moje za bardzo nie rosną w piekarniku.

apsik-ładne,kolorowe pierniczki.Ja w tym roku nie bardzo się spisałam :mrgreen: ,oj nie..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uwielbiam pierniki, szczególnie ich fenomenalny zapach. Idealnie smakują zimową i jesienną porą, świetny dodatek do dobrze zaparzonej kawy. Widzę, że nie ja jedna jestem fanką pierników, na pewno wypróbuje wasze przepisy, bo wydają mi się całkiem ciekawe - ciasteczka zapowiadają się przepysznie:)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,tak to prawda pani Janko :) trzeba juz sie przygotowac do pieczenia pierniczkow. Ja zarazilam mame i siostre tym przepisem i oczywiscie w tym roku pieka pierniczki :) za dwa tygodnie zaczynam wypieki,pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś w TV było o pieczeniu i zdobieniu pierniczków i zapamiętałam fajny sposób na dekoracje-trzeba zmielić w młynku do kawy jeden kolor landrynek owocowych,w pierniczku wyciąć jakiś kształt i w to miejsce,równo z wysokością ciasta wsypać ten landrynkowy proszek,który podczas pieczenia się skrystalizuje i powstanie...witrażowy piernik.