Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Janko pierniczki upieczone i są pierwsza klasa-piekłam rano a teraz chowałam do pojemników i są nadal miękkie. Tylko jak zaznaczyłaś trzeba naprawdę krótko piec i pilnować tego czasu-bo jak siedzą w piekarniku trochę dłużej to są już twardsze. Poradż mi gdzie je schować jeśli brakło mi pojemników-stawiam oczywiście dużą --------5 i polecam wszystkim. Pozdrawiam....

Opublikowano

Gdy nie miałam dużych puszek, kładłam je do woreczków foliowych a potem do jakiegoś nieużywanego garnka. :) Trzymałam też w foreczkach w kartonie. Jak masz duży słój(bez zapachu),to możesz do niego włożyć pierniki.

Opublikowano

Moje pierniczki też już upieczone. Janko!Są pyszne (oczywiście trzeba było spróbowac). Schowałam je do plastykowych pojemników,mam nadzieję,że tak też można je przechowac.....

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cieszy mnie to,że skorzystałyście z podanego przepisu.

Basiu-moje za bardzo nie rosną w piekarniku.

apsik-ładne,kolorowe pierniczki.Ja w tym roku nie bardzo się spisałam :mrgreen: ,oj nie..

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uwielbiam pierniki, szczególnie ich fenomenalny zapach. Idealnie smakują zimową i jesienną porą, świetny dodatek do dobrze zaparzonej kawy. Widzę, że nie ja jedna jestem fanką pierników, na pewno wypróbuje wasze przepisy, bo wydają mi się całkiem ciekawe - ciasteczka zapowiadają się przepysznie:)

  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,tak to prawda pani Janko :) trzeba juz sie przygotowac do pieczenia pierniczkow. Ja zarazilam mame i siostre tym przepisem i oczywiscie w tym roku pieka pierniczki :) za dwa tygodnie zaczynam wypieki,pozdrawiam.

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś w TV było o pieczeniu i zdobieniu pierniczków i zapamiętałam fajny sposób na dekoracje-trzeba zmielić w młynku do kawy jeden kolor landrynek owocowych,w pierniczku wyciąć jakiś kształt i w to miejsce,równo z wysokością ciasta wsypać ten landrynkowy proszek,który podczas pieczenia się skrystalizuje i powstanie...witrażowy piernik.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.