Jolcia Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 SKŁADNIKI: -1kg piersi z kurczaka -3 kolorowe papryki -2 ząbki czosnku -1 srednia cebula -kiełki soi- słoik lub puszka -pędy bambusa-puszka -puszka czerwonej fasoli -słoiczek (200gram) przecieru pomidorowego -przyprawy: wegeta, pieprz, słodka i ostra papryka pierś pokroić w kostke, przesmażyć na oleju, nastepnie dodac czosnek i cebule. Chwile razem przesmażyć. Wlać wody alby dobrze przykryła mięso i gotować 20minut. Dodac surowe pokrojone papryki i pędy bambusa. Gotować 10 minut. Następnie dodać odsączoną fasole, kiełki soi i przecier. Uzupełnić wodą, dodać przyprawy i gotowac 5 minut. Zagęścić mąką (3-4 łyżeczki mąki rozrobione z wodą) SMACZNEGO :) :) :) Cytuj
Pauliśka Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 :-) mmm chinszczyzna... poprostu rewelka :D Cytuj
ulinek77 Opublikowano 22 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2006 a co do tego - ryż jak sie domyślam, \a może cos innego Cytuj
Jolcia Opublikowano 23 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Ja podaję jako zupę bez niczego. Na imprezy idealne danie. Z podanych składników wychodzi ok 4 litrów potrawy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.