Jolcia Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 SKŁADNIKI: -1 surowy kalafior -1 mala cebula -1 ząbek czosnku -3 ogórki konserwowe -10dag szynki -puszka kukurydzy -1/2 peczku koperku -sól, pieprz, majonez Różyczki kalafiora drobniutko pokroic. Cebule, ogórki, szynke, koperek pokroic. Czosnek zetrzec na tarce. Posolić, dodać pieprzu i mojonezu. Wszystko razem wymieszac. smakuje wybornie :) SMACZNEGO Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zrobiłam tę sałatkę, chociaż z początku obawiałam się surowego kalafiora, ale nie potrzebnie, bo sałatka była pyszna. Wyszło jej dużo i miała być na 2 dni, ale niestety zniknęła w jeden wieczór ;)??: ;) Jolu, dziękuję za przepis i pozdrawiam :P Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Cieszę się Doroto że sałatka smakowała. Pozdrawiam. ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Posiadam też przepis na sałatkę z surowego kalafiora i nigdy nie robiłam bo tak samo się obawiałam surowego kalafiora jak Dorotka. Dziękuję, bo dzięki Wam sałatkę mogę teraz zrobić bez obawy. Cytuj
iwonka221 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam!Zrobiłam tę sałatkę i muszę stwierdzić,że sałatka REWELACYJNA!!!Znikła tego samego dnia co była zrobiona.Mąż tylko chodził i dokładał sobie.Jemu także bardzo smakowała.Dodam,że robiłam z kalafiora mrożonego,koperku nie miałam świeżego,dałam suszony,nie miałam także czosnku,ale wyszła bardzo smaczniutka.Gorąco polecam tę sałatkę.Będe ją robić na każdą imprezkę u nas w rodzinie.Pozdrawiam!!! Cytuj
basga Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Surowy kalafior jest dobry na nerki...jak mieszkałam na wsi to rodzice mieli kontraktowany do Horteksu i ja się objadałam surowym ale sałatki to nie znałam,za to mama robiła marynowany w słoikach. Cytuj
Jolcia Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Cieszę się Iwonko że sałatka smakowała.W naszej rodzinie w sezonie bardzo często gości na stole.Koleżanki z pracy też ją chwalą i robią.Basiu spróbuj. :wink: Cytuj
zuziorek Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Właśnie skończyłam sałatke. Rewelacja! Dodałam więcej szynki, ogórków i posłuzyłam sie czosnkiem granulowanym. Jedyny mój błąd to, iż nie doczytałam i za grubo pokroiłam kalafior. Cytuj
Jolcia Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Zuziorek ale narobiłaś mi smaka na sałatkę tym zdjęciem.Chętnie bym ja schrupała,ale mam dietę.Cieszę się,że smakowała. Cytuj
aga0113 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Też zrobiłam tą sałatkę. I kiedy goście ją konsumowali dostałam podpowiedź żeby kalafiora zetrzec na tarce na grubych oczkach.Jest drobny i szybciej się robi niż sieka. Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Uwielbiam kalafiora.. Tak chwalicie że muszę koniecznie zrobić , zresztą na zdjęciach tak apetycznie wyglądają że nie trzeba czytać postów. :P Cytuj
apsik Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Dzisiaj zrobiłam Twoją sałatkę Joleczko i od teraz będzie u mnie gościć często. Bardzo smaczna i taka delikatna,przesadziłam tylko ciut z koprem ale mąż wyjadł prawie pół zanim dałam majonez bo bardzo lubi kalafior surowy,stawiam 5 i pozdrawiam. Cytuj
ROKSANA Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Dzięki za przepis, ja skorzystam napewno, tylko tak jak koleżanki obawiam się tego surowego kalafiora. Ale mówicie ze taka pyszna to muszę spróbować. Cytuj
Jolcia Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Apsik cieszę się ,że i tobie smakuje sałatka. Roksana nie bój się surowego kalafiora.Wcale go nie czuć a sałatka pycha. Moja siostrzenice robią ją często i zjadają od razu.Jak siostra wraca z pracy to zostaje wspomnienie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi