Solka Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Zachęcam wszystkich do wykonania niezwykle łatwej i smacznej sałatki. Z całą pewnością będzie idealną propozycją dla wielbicieli mięsa drobiowego. Sałatka ta jest niezastąpiona podczas imprez na świeżym powietrzu. Mamy piękny wrzesień, więc z całą pewnościa nie zabraknie okazji, aby spotkać się ze znajomymi i przy okazji wypróbować przepis. :) :) :) „Sałatka gyros” Składniki: • 0,6 kg piersi z kurczaka • 10 ogórków konserwowych • 3 cebule • 1 łyżka musztardy • 1 łyżka przyprawy „Kebab – gyros” • ketchup • 1 słoik majonezu • kapusta pekińska • 1 łyżka oleju • szczypta soli Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę obtoczyć w przyprawie „Kebab – Gyros”, wstawić do lodówki na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni olej i dodać filet. Lekko podsmażyć, dodać musztardę. Wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. Wystudzone mięso przełożyć do miseczki (najlepiej szklanej), a na nie układać kolejno warstwy: -cebula pokrojona w półksiężyce, -ketchup, -ogórki pokrojone w cienkie plasterki, -majonez -poszatkowana kapusta pekińska. Ostatnią warstwę lekko posolić. Podawać na zimno jako przystawkę lub z bułką „ciapatą”jako osobne danie. Cytuj
Wiolunia Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 mam też przepis na tę sałatkę ale troszeczkę inny u mnie wszystko mieszam razem i jest pyszna. Cytuj
kaska Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 właśnie wczoraj na urodzinach u bratowej jadłam to cudo , naprawde super ,ale bratowa nie chciała dac mi przepisu , a tu prosze jest ,niech się bratowa wypcha , dzięki dziewczyny,wdzięczna kaśka ;-) Cytuj
Mila Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Sałatka super! Zrobiłam ją w niedzielę i wszystkim smakowała. Pozwoliłam sobie jednak na małą modyfikację - wymieszałam wszystkie składniki i dodałam kukurydzę :-) Pycha! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi