Janka Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Konfitura z jarzębiny """""""""""""""""""""""" 1 kg jarzębiny 1 kg cukru(można dać 1,5 kg) Jarzębinę zamrozić lub obgotowac kilka minut i odcedzić. Do odcedzonej jarzębiny wlać 2 szklanki wody,wsypać cukier i zagotować. Przestudzić i znów zagotowac.Czynność tą należy powtarzać. Ja robiłam moją jarzębinę przez 3 dni.(gotowałam po kilka minut,studziłam i znów gotowałam) Owoce są szkliste i dość słodkie. Gorące nałożyć do słoików,zakręcić i postawić do góry dnem. Cytuj
Miuriel Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Robiłam w tym roku konfiturę z jarzębiny, moja jest trochę bardziej rozgotowana, ale polecam, szczególnie do herbaty. Nadaje się doskonale również do faszerowania mięs. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.