ina12 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 3 duże pory 25 dag cebuli 25 dag kiełbasy 1/4 główki średniej kapusty mała puszka fasoli szparagowej (niekoniecznie) przecier pomidorowy sól, pieprz, papryka, troszkę kwasku cytrynowego. Por pokroić białe części i cebulę pokroić w półplasterki, kiełbasę w kostkę , kapustę drobno posiekać. Por podsmażyć na oleju, dodać cebulę i kiełbasę. POdlać wodą i dodać resztę składników. Na koniec dodać przecier i doprawić. Bigos ten jest wspaniały zarówno na gorąco jak i na zimno. Można go również zapasteryzować w słoikach. ina12 Cytuj
Mila Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 To już chyba wiem co dziś u mnie będzie na kolację ;-) Przepis zapowiada się ciekawie! Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Bardzo proszę dać znać jak smakował. ina12 Cytuj
Iwona GD Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Halinko- bigosik pycha,sama też go robię :)fasolki nie dodaję ,ale podsmazam jeszcze pokrojony boczś wędzony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.