ina12 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 4 kg ogórków jak najmniejszych - pokrojonych w pól centymetrowe kawałki 1/2 kg cebuli - pokrojona w talarki 5 papryk słodkich - pokrojonych w paski 1 papryka ostra - pokrojona w paski seler - pokrojony w paski 9 szklanek wody, szklanka soli grubej - zalewamy na 3 godziny. Po tym czasie wylewamy zalewę i odstawiamy. Marynata: 3 szklanki wody 3 szklanki octu 10% albo 4 szklanki octu 6% 3 szklanki cukru łyżeczka ziela angielskiego 2 łyżeczki gorczycy, pieprz,liść laurowy Marynatę zagotować. Zaparzyć zalewę, zalać ogórki w słoikach z wszystkimi dodatkami i pasteryzować 15 minut na wolnym ogniu. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.